Lenka B píše:
Dobrý den, asi před 2 roky jsem přešla na dělenou stravu. Žádné změny na sobě nepozoruji, ale připadá mi logické nemíchat potraviny které se tráví hodinu, s těmi, které trávím tři hodiny. Nedávno jsem ve vlákně Med narazila na odpověď pana Zajíčka: "Jakákoliv potravina s vyšším obsahem sacharidů se dá brzdit bílkovinou nebo tukem, příp. obojím." Tím chápu jíst sacharidy společně s bílkovinou a snížít glykemický index. Co je to tedy správně, prosím o Vaše názory.
Ještě prosím o nějaké typy na bílkovinná jídla. Začala jsem stravu počítat na cronometru a nemůžu se na doporučovaných 20 % bílkovin vyšplhat. Všechna jídla, překvapivě i zelenina, mají hodně sacharidů. Děkuji moc.
Správne je nejesť väčšie množstvo sacharidov v jednom jedle bez dostatočného množstva bielkovín alebo bez tuku. Aby prudko nestúpol inzulín...
V každom prípade jesť veľa sacharidov (akýchkoľvek) je nevhodné vždy a pre každého. Hlavne z dlhodobého hľadiska.
Bielkovinové jedlá : akékoľvek mäso, akékoľvek ryby, kvalitné vajíčka, nepasterizovaná 100% ovčia bryndza, nejaké tvrdé syry (odporúčam len nepasterizované, ale syry vo všeobecnosti nejak neodporúčam s výnimkou mäkkého syru s názvom bryndza) kefír/domáci jogurt.... Veľa toho nevymyslíš... A ak sa náhodou brániš živočíšnym potravinám, tak choď do kelu...
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda