Namočil som pohánku na 12 hodín, klíčil nejakých 36 hodín (klíči rýchlo), rozmixoval, pridal trochu jablčného octu (mierne kyslé prostredie vhodné na kvasenie/fermentáciu), a nechal kvasiť/fermentovať 48 hodín...
Divne to páchlo..... Ale aj tak som to uvaril (100g v ešte nenaklíčenom suchom stave), pridal 3 štipky himalájskej soli, a 5dcl kefíru (ten som samozrejme nevaril), v ktorom som predtým ešte rozmixoval a vykvasil 220g banánu...
Zjedol som to s tým, že mi možno bude zle....ALE, zároveň s tým, že pohánku zvláštne cítiť samú o sebe (v porovnaní s inými obilninami), a že dúfam, že ten čudný pach neznamená, že je to pokazené.... Veď to nemá byť prečo pokazené, postupy som dodržal...
Zjedol som to pred hodinou, zatiaľ mi nie je zle. Ak mi nebude zle do neskoršieho večera, tak všetko je o.k., a nebola pokazená.
Vôbec však nebola kyslá, ale horká...
Skúsim vykvasiť aj len namočenú pohánku, bez klíčenia... Či bude mať podobný/rovnaký pach... Ak áno, tak je to prirodzený pach kvasenej pohánky... No, nepíšem dopredu, dám to vedieť v pondelok alebo v utorok večer.
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda