Díky, Semtamtupridem, také se s tebou podělím o zkušenost - místo himalájské soli používám perskou modrou sůl, obsahuje více draslíku (modrá 13% oproti 0,35% u té růžové,
pardon není to 3500 mg na 100g ale kg), ale nedá se na to spoléhat, protože ji některé balírny kvůli ceně míchají s kamennou solí - halitem. Až ji vypotřebuji, tak nejspíše smíchám mořskou sůl se sylvínem (KCl) a nasypu do keramického mlýnku. Oficiálně doporučovaný příjem draslíku k sodíku je 2:1, takže optimum bude ještě výše - možná několikanásobně, když tohle zveřejnila hydra globalistů a farmakomafie WHO.
http://www.biova.de/en/salt/persian-blue-salthttp://themeadow.com/pages/minerals-in-himalayan-pink-salt-spectral-analysishttp://www.elekarnice.cz/news/prijem-soli-a-drasliku-za-den-/Zabijačkovou polévku neboli vývar s ječnými kroupami už jsem dlouho neměl, beta glukanů mají stejně jako oves, ale dokud budu mít propustné střevo a nežádoucí osídlení trávicího traktu, tak je to rizikové - ostatně p. Jarda obiloviny vůbec nedoporučuje a asi ví proč. Zároveň by bylo vhodné si říct jaké vlastně jsou ty relativně zdravé sacharidy; už takhle si někdy připadám jako frutarián, což mi moc nesedí, ale zase jsem postupně zmoštoval všechna jablka, která bych jinak na jaře vyházel ze sklepa; nebo si to musí každý vyzkoušet, jaké lektiny mu nevadí?
Tak pokud vůbec jíst obiloviny, tak každopádně s co nejnižším glykemickým indexem a to je právě ječmen, tedy ta kombinace krup a tuku s bílkovinou je hodně vychytaná. Je vidět že mnoho našich předků myslelo a rozhodně lépe než ti současní vědátoři.