hlvks píše:
Zdravím, je mi 22, už spoustu let mám migrény, nevěděl jsem dlouhou dobu, že jde vůbec o ně. Mám migrény skoro vždy s aurou a ta aura je povětšinou pro mě mnohem horší, než samotná bolest hlavy, která byla většinou mírná, jen párkrát opravdu nesnesitelná.
Většinou to nastane v průměru jednou za měsíc a trvá to hoďku až několik hodin. Začal jsem brát magnesium jak mi kamarád s podobnými problém poradil a četnost se opravdu o něco snížila, až do teď.
Ráno, než jsem měl nastoupit na novou brigádu jsem už cítil, že přichází aura... Vzal jsem si ibalgin, magnesium, vypil pul litru vody zavřel oči a na pul hodky si lehnul, aura postupně odezněla, lehce mě pobolívala hlava ale to za chvíli přestalo a první den proběhl bez problému.
Druhý den problémy přišly až na cestě domů, málokdy přijde aura dva dny po sobě ale tentokrát se to stalo. Tentokrát byla mnohem delší a silnější. Hned jak jsem dojel domů jsem si šel lehnout a spal až do rána.
Ráno vše v pohodě, akorát po vstanutí se mi trochu motala hlava, než jsem dojel do práce, vše se však vyrovnalo. Po pár hodinách ale cítím ten hnusný, známý pocit, aura je tu zase! Tentokrát zase spíše kratší a po ní následovala naopak o něco silnější bolest hlavy než předtím, ale dala se v rámci mezí vydržet. Doma jsem šel opět spát a prospal bolest až do rána.
Teď nastal víkend, kdy se migréna a aura (klepu na dřevo) už nevrátily, ale zůstal mi ten pocit motání hlavy a "přeblikávání světel" a to ne jen pár minut po vstanutí, ale celý den! Pokud ležím, je to v rámci únosnosti, když si dám teplou sprchu, na chvíli to taky pomine, ale čím déle jsem na nohou, tím více se mi motá hlava, někdy se to zmírní a pak zase. Musel jsem zrušit všechny plány na víkend, protože takhle nejsem schopný fungovat. Snažím se pravidelně pít dost vody, ale zatím to moc nepomáhá. Dneska (v neděli) je to o krapítek lepší, než včera, ale pořád je to tady.
Nevím, jestli je to tu vůbec ve správné kategori ale neví někdo, co s tím? A jak se toho zbavit, nebo to aspoň zmírnit na minimum?
Většinou tento stav váže na patogenní mikroflóru ve střevě a pokud své šmejdy správně nakrmíte, vyprodukují kvantum toxinů, které pak ovlivní mozek a nervy. Poměrně dost pomáhá zklidnění, tedy ten hořčík, ideální je udělat si klystýr, nebo celkově se starat o správnou defekaci a pochopitelně ovlivnit to na úrovni stravy, třeba vyzkoušet SCD,GAPS, nebo paleo.