Mat píše:
Čo sa týka toho doktora, tak som na pochybách. Obilniny, ktoré možem máčat to sú ktoré? Myslím, že sa to nedá so všetkými.
Aj celozrnné obilniny sú také škodlivé? Viem, že obsahujú lepok, ale ten má problém strávit iba človek s celiakiou nie. Okrem toho mobsahujú vela vlákniny, ktorá posobí proti zácpe a čistí črevo, alebo? Okrem toho, ked konzumujem vela ovocia na ranjky tak tam je tej lahko rozpustnej vlákniny, ktorá tiež vymetá črevá dost nie? Pohankové celozrnné cestoviny by lepok obsahovat nemali,doporučujú to aj celiakiom spolu s prosom a kukuricou. Na internente som narazil na toto
http://www.prirodnivyziva.cz/obiloviny_ ... e_sily.htmMožete sa ku tomu vyjadrt?
2. Tými cukrami ste mysleli polysacharidy? Ovocné cukry sú fajn, ale celý den byt len na ovocí a stavách, ved ztoho sa nedá existovat. Už som to skúsil a výsledok bol v globále mizerný. Síce som bol spočiatku plný energie, ale trvalo to skutočne krátko. Za objasnenie dakujem
Na pochybách být nemusíte, je to blbost. Máčet po dobu 6 - 12 hodin, lze jakoukoliv obilovinu, ale ne všechny se potom dají dobře konzumovat, nejlepší je pohanka, oves a pšenice, vše ostatní jde hůř a jáhly se nerozmočí. jsou stále velice tvrdé.
S trávením lepku, má problém každý člověk, akorát že ne tak velký, jako lidé s celiakií. Vláknina obilí, je velice hrubá a značně dráždí střevní sliznice, mnohem lepší jsou měkké vlákniny, které střevní stěny také čistí lépe a šetrněji. Pohankové těstoviny lepek samozřejmě obsahují, akorát je ho málo, ale o lepek u tohoto případu nejde. Jedná se o upravený a tím pádem mrtvý produkt, tím se nikdo uzdravit nemůže, jenom živé přináší život.
Co chcete za vyjádření, to že většina lidí na planetě, se stravuje pomocí kyselinotvorného obilí, ještě nijak nedokazuje, že to tak je správně. Ne vždy je správné dělat to, co dělají všichni ostatní, to pak budete mít také stejné zdravotní problémy, jako ostatní a o tom se již v tom článku tak halasně nehovoří, musíte číst také občas i mezi řádky, ne jen ten viditelný text. Také si uvědomte, že autorka praktikuje makrobiotiku, což je jeden z nejsložitějších stravovacích systémů vůbec a spousta makrobiotiků, se u mě léčí z mnoha zdravotních problémů, vyvolaných právě tímto způsobem stravování, který není špatný, ale málo kdo ho opravdu pochopí.
Cukrů, je celá škála a tělo jede na všechny, není možné ho narvat jenom sacharózou, nebo fruktózou, ale musí dostat celý sortiment. Trochu to nastudujte a snažte se pochopit i to, co jsem Vám již psal, že tuk velice brání vstřebávání cukrů do buněk a to je opravdu nebezpečné. To zda se takto žít dá, nebo nedá, s Vámi dál probírat nemá smysl, já tak žiji 26 let a moje vitalita, je z mnoha pohledů neuvěřitelná, mohu se směle měřit s lidmi, pomalu o generaci mladšími. Na rozdíl od toho, co si namlouváte, jste to vlastně nikdy nezkusil a pokud do vyhledavače napíšete vitariánství, nebo fruktariánství, tak zjistíte, že mnoho lidí tak žije, akorát se stále nesnaží ojebat sami sebe, jako to každý den děláte Vy. Nejde se plácat zprava do leva, to si více škodíte, než pokud budete jíst poctivé potraviny z restaurace, tam alespoň víte do čeho jdete, to co děláte Vy, tam nikdo není schopen prognózovat, co to vlastně ve finále s tělem provede.