Jíra píše:
Děkuji za reakci ! Jsem pravidelným a vděčným uživatelem vašeho webu. Alespoň jednou se hodí vzdát vám hold a extra poděkovat !!! Kyselost se snažím řešit, úspěchy zatím pofiderní. Měření pH si provádím cca rok (nahodile). Ranní hodnoty byly většinou na 5,5. Od nového roku si vedu deník, do kterého zapisuji stravu, aktivity, pocity a hodnoty během dne a k tomu min. 3x měřím pH. Očekával jsem objev zásadních závislostí. Zjistil jsem, že závislosti existují, ale také mnoho vyjimek. Takže zatím spíše nula. Nejspolehlivěji papírek modrá po bramborách na loupačku ale to mě zase zkazí noc, protože musím skoro každou hodinu na malou. Podobně spolehlivě organisnus reaguje na procházku, ne však nanáhavou túru. Asi měsíc aplikuji patlanici 1x za den. Denně se věnuji i aktivnímu odkyselení. Buď piji zásaditou směs dle TEPPERWEINa s melasou a s citronem a nebo beru lázeň s hořčíkem a sodíkem. Pití je na změnu pH dosti spehlivé, lázeň ale již méně-patří to do té nevysvětlené oblasti. Při tomto se stravuji asi na úrovni vegana a snažím se o denní pohybovou aktivitu. Rád bych využil vaší rady a nechal si udělat testy. Nejsem si jist zda máte na mysli vlasovou analýzu, nebo testy krve. Pokud se jedná o krev, prosím o podrobnější specifikaci. Nevím totiž co bych měl po svém obvodním dr. chtít.
Děkuji za uznání a k tomu jídlu, brambory to je hlavně draslík, ten tlačí vodu z buněk a močení je pak logické. Ostatní postupy, vidím jako správné a reakce dost odpovídá i stavu psychiky, tedy nelze se nikdy spolehnout, že po snědení konkrétní potraviny mě vylétne pH do požadovaných hodnot, zvláště ne pokud budu vytočený do červena. Ohledně těch testů mě raději zavolejte a já vše vysvětlím, takto bych se upsal.