indiga píše:
Prečítala som si snáď podrobne toto vlákno a ak by mi niekto vedel odpovedať na moje otázky bola by som mu vďačná.
1. Čo znamená doplňovať voľné aminokyseliny, aké sú to?
2.Jeden člen spomína doplnok Pregnelon a aj doplnok kortizolu. Kedy je vhodné ho nasadiť, v akej fáze
adrenálnej únavy?
3.Ak človek užíva antidepresíva, nebudú mať testy na hladiny kortizolu zo slín výpovednú hodnotu(uvedené tu, ak som to dobre pochopila),je zbytočné si ich robiť?
4. Antidepresíva znižujú kortizol?
5. Ak človek nemôže brať sladké drievko kvôli vysokej hladine estrogénov a nízkemu progesterónu,
aschwaganda môže, tá estrogény nezvyšuje?
6. Náhodou som dostala injekciu umrtvovaciu nad mŕtvy zub ktorá obsahovala adenalín v čase keď som sa cítila unavená, bolela ma hlava, čiže stavy, ktoré sa snažím dlhodobo riešiť a do pol minuty mi zázračne nič nebolo. Môže sa z toho usúdiť v akej fáze adren. únavy sa nachádzam, ak mi po podaní adrenalínu všetko prešlo?
7. Akú má súvislosť adrenalín s kortizolom?(príspevok 28.5.2016)
8. Ak človeku pomáha trochu káva(viem že by sa nemala)aby ráno dokázal niekedy vstať,môže to byť príznak adren. únavy?
Ďakujem
1) Dodávat deficitní aminokyseliny v práškové formě jako suplement. Aminokyselin je mnoho druhů, ale běžně se dodává například glycin, glutamin, fenylalanin, tryptofan, taurin a další.
2) Vždy když máte podezření nebo laboratorně zjištěný deficit.
3) AD skutečně zkreslují do určité míry výsledky těch testů.
4) Vždy ne, to záleží podle druhu, ale většinou zvedají serotonin, nebo dopamin.
5) U jakékoliv byliny se nedají předpokládat jednotné účinky u všech lidí tedy musíte vyzkoušet jak vám sedne.
6) Z toho se na nic usuzovat nedá.
7) Oba jsou stresové hormony přičemž tělo normálně pracuje s kortizolem a pokud to nestačí začne produkovat daleko silnější adrenalin.
8 ) Kafe by člověk s adrenální únavou podle mě pít neměl a definovat účinky kafe na organizmus je stejný problém jako u bylin na někoho to maká a na jiného ne, tedy na co z toho chcete usuzovat. Prostě si to dejte změřit a bude z dojmů v realitě.