Xion píše:
Po novom nedoporucujem tuto nasilnu a neprirodzenu metodu, ktora nelahodi ani dusi, ani crevam. Vsetky sanky, ktore som urobil, boli utrpenim a vysledok mizivy. Vlastne ziadny. Necitil som ziaden rozdiel po, a to som sanku robil asi 4x.
Zato taky dlhsi post na stavach... alebo hladovka. Tam citit rozdiel a velky. Takisto pecenova ocista... po kazdej som sa citil lepsie... Vazne neblbnite, ked mate tu vodu pred sebou, chce sa vam vracat. Telo vam jasne dava najavo, co si o tom celom mysli.
Je to divné... Ja nemám najmenší problém vypiť za tých 30-35 minút 4 litre slanej vody (vo vode rozpustím 5 vrchovatých čajových lyžičiek himalájskej, nie nahrubo namletej soly). Mne to príde dokonca príjemne slané, vďaka tomu, že používam himalájsku soľ, a nie obyčajnú...
Na druhej strane ale viac ako 5 štipiek himalájskej soli do jedla (ktorého je veľká porcia, pretože konzumujem denne jedno sladké ovocné predjedlo, a za ním o 45 minút jedno plnohodnotné jedlo - ktoré posolím) si nedávam, lebo potom by mi jedlo bolo veľmi slané...
Slanú vodu znášam dobre, presolené jedlo (keď sa stane raz za mesiac...) "pretrpím"...
Xion, to že sanhkapraksalana nemá žiadny účinok, to je blud. Radšej 2x popremýšľaj čo napíšeš, až potom to napíš... Nevravím, že sankhapraksalana výrazne vylepší zdravie, ale ľuďom ktorí sú riadne zanesení jednoznačne PROSPIEVA, a ako prevenciu by som ju jednoznačne odporúčal robiť aspoň 1x za 2 mesiace (ideálne 1x mesačne).
Je pravda, že v máji som sa k sankhapraksalane nedostal (jún nevynechám), ale na druhej strane ma minulý mesiac X krát prehnalo (bez bolesti) po nalačno vypitej rannej urine (5-6dcl), ktorá zo mňa vyšla von tak po 30-60 mínútach cez hrubé črevo, takže stihla urobiť dobrú očistnú prácu, a pekne ošetrovala povrch všetkého, s čím prišla do kontaktu...
Sankhapraksalanu aj tak budem robiť 10-12x ročne. Tento mesiac ma čaká 14-ta očista pečene olivovým olejom a citrónovou šťavou. Tento rok som si ju dal totiž len 1x, plánujem ešte aspoň 2x tento rok.
Ja mám sanhkapraksalanu rád, určite RADŠEJ, než klystíry, a to z týchto dôvodov :
1. Je mi príjemnejšie vypiť slanú vodu, než si nalievať X krát do hrubého čreva tekutiny z nádobky na to určenej
2. Vyprázdňovanie obsahu môjho hrubého čreva po sankhapraksalane u mňa ide pod oveľa väčším tlakom ("trysk"), než pri vyprázdňovaní môjho hrubého čreva po klystíre. Alebo inak - po sankhapraksalane to zo mňa ide ako keď na sprchovej hlavici nastavím koncentrovanejší rozptyl vody, a po klystíre to zo mňa ide ako keď je pokazený vodovod, ktorý si robí čo chce, a prúd vody mení intenzitu a smer...
Po sankhapraksalane mnou prejde viac vody, a vyjde mnou oveľa rýchlejšie, než počas klystírovania.
Na druhej strane však slaná voda nikdy nenahradí napr. odmrazenú či starú urinu... A ja si klystíry (ak si odmyslím ten úvodný na vypudenie zbytkov stolice z hrubého čreva, kde používam slanú vodu) používam práve urinu - starú, alebo odmrazenú. A to má lepšie očistné účinky na hrubé črevo, než sankhapraksalana.
SANKHAPRAKSALANA ALE RIEŠI CELÚ TRÁVIACU SÚSTAVU (hoci odprace len "hrubú špinu", ale podľa všetkého pohne len žlčou, kamienky a piesok z pečene a žlčníka NERIEŠI ).Navyše ja si za každou sankhapraksalanou spravím aj očistu žalúdka zvracaním (vypijem liter vlažnej vody, ale už nie slanej). Osobne po tom zvracaní nepijem nič, a o 30-40 minút po zvracaní sa najem.