Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon pro 23, 2024 2:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4043 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 270  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned bře 19, 2017 9:16 pm 
Offline

Registrován: stř úno 08, 2017 8:42 pm
Příspěvky: 3
Zdravím. Očista jater mi pomohla s ekzémem. Poté jsem ještě držel jaterní dietu a najednou se ekzém začal vracet a při požití podpůrných potravin (ostropestřec, avokádo,..) se to ještě zhoršuje. Co to může znamenat? Nějak ucpaná

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob bře 25, 2017 12:13 am 
Offline

Registrován: stř říj 15, 2014 11:18 pm
Příspěvky: 13
Jarda píše:
Na takto z kontextu vytržené dotazy se těžko reaguje, ale předpokládám že ten problém způsobuje nějaký problém s defekací. Většinou jde o pastovitou stolici, která dosti zapáchá a pak procházejí toxiny do krve a hlavy kde způsobují otravu a ta vyvolává uvedený stav.

Hm, to by dávalo smysl, sám sobě působím otravu. Stolice je hodně často jak popisujete. V únoru jsem na 2 týdny zkusil nízkosacharidovou dietu s potravinami skupiny 0 a 1, před a ke konci syrnou patlaninu a sem tam ostropeřcovou kašičku. Výsledkem bylo, že jsem se zbavil různých pupínků/akné v oblasti ramen, lopatek a celkově došlo ke zlepšení pleti. A stále to přetrvává. Tyhle pupínky jsem měl snad celých 20 let! Ještě k tomu chodím pravidelně 2x denně na velkou. To je prostě úžasné, jak nám tu pomáháte, pane Zajíčku.
Nevím jak přesně na ten celozrnný rohlík v záchodě. Často kašovitá a hlavně zapáchající kysele, kvasící..

_________________
Tomáš K.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dávkování suché epsomské soli
PříspěvekNapsal: pon bře 27, 2017 12:28 pm 
Offline

Registrován: pon bře 27, 2017 12:21 pm
Příspěvky: 1
Dobrý den, v postupu Jaterní očisty je uvedeno 60 ml Epsomské soli (tj. tekutiny), sehnal jsem epsomskou sůl v prášku. Jaké je v tom případě doporučené dávkování? Děkuji Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dávkování suché epsomské soli
PříspěvekNapsal: pon bře 27, 2017 6:04 pm 
Offline

Registrován: pon srp 01, 2011 9:10 pm
Příspěvky: 143
hoha píše:
Dobrý den, v postupu Jaterní očisty je uvedeno 60 ml Epsomské soli (tj. tekutiny), sehnal jsem epsomskou sůl v prášku. Jaké je v tom případě doporučené dávkování? Děkuji Honza

a proč by se do pivního pullitru nedalo nasypat půllitr prášku ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob dub 01, 2017 6:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28423
Bydliště: Poděbrady
[quote="Karlik":3jz15sl4]Zdravím. Očista jater mi pomohla s ekzémem. Poté jsem ještě držel jaterní dietu a najednou se ekzém začal vracet a při požití podpůrných potravin (ostropestřec, avokádo,..) se to ještě zhoršuje. Co to může znamenat? Nějak ucpaná

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob dub 01, 2017 6:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28423
Bydliště: Poděbrady
tomaka píše:
Hm, to by dávalo smysl, sám sobě působím otravu. Stolice je hodně často jak popisujete. V únoru jsem na 2 týdny zkusil nízkosacharidovou dietu s potravinami skupiny 0 a 1, před a ke konci syrnou patlaninu a sem tam ostropeřcovou kašičku. Výsledkem bylo, že jsem se zbavil různých pupínků/akné v oblasti ramen, lopatek a celkově došlo ke zlepšení pleti. A stále to přetrvává. Tyhle pupínky jsem měl snad celých 20 let! Ještě k tomu chodím pravidelně 2x denně na velkou. To je prostě úžasné, jak nám tu pomáháte, pane Zajíčku.
Nevím jak přesně na ten celozrnný rohlík v záchodě. Často kašovitá a hlavně zapáchající kysele, kvasící..

Pokud je ta stolice jak píšete, tak není co zkoumat a musíte ladit výfuk. Mnohdy pomůže pouze pohyb, hlavně chození v přírodě, nebo sauna, úprava stravy, celkové zklidnění protiparazitárně působící koření a další věci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dávkování suché epsomské soli
PříspěvekNapsal: sob dub 01, 2017 6:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28423
Bydliště: Poděbrady
hoha píše:
Dobrý den, v postupu Jaterní očisty je uvedeno 60 ml Epsomské soli (tj. tekutiny), sehnal jsem epsomskou sůl v prášku. Jaké je v tom případě doporučené dávkování? Děkuji Honza

Správně vám odpovídá člen fox, prostě do nějaké odměrky na cukr, nebo mouku nasypete 60 ml a pokud odměrku nemáte tak odvážíte 60 g. Ono to nemusí být nijak přesně, stejně jde o to se po tom podělat a to určitě klapne i když se netrefíte přesně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon dub 03, 2017 10:53 am 
Offline

Registrován: stř úno 08, 2017 8:42 pm
Příspěvky: 3
[quote="Jarda":oog9nbfe][quote="Karlik":oog9nbfe]Zdravím. Očista jater mi pomohla s ekzémem. Poté jsem ještě držel jaterní dietu a najednou se ekzém začal vracet a při požití podpůrných potravin (ostropestřec, avokádo,..) se to ještě zhoršuje. Co to může znamenat? Nějak ucpaná

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: úte dub 11, 2017 1:21 pm 
Offline

Registrován: pát črc 31, 2015 9:10 am
Příspěvky: 2
Dobrý den,
udělala jsem si očistu jater už po několikáté a vždycky to dopadlo skvěle \":D\" , ale naposledy jsem si ji udělala i když jsem se necítila úplně v pořádku. Měla jsem rýmu a cítila se slabě. I přes to všechno jsem si očistu dala a bylo to hodně náročné, den po o. jsem jen ležela. Viróza se rozjela, druhý den po o. už vše lepší. Asi týden po o. jsem si dala pohár se šlehačkou a měla jsem pocit, jako když mám otravu zkaženým jídlem. A trvá to do dneška ( očista proběhla před měsícem), nesmím nic z mléka. Když si dám cokoliv mléčného, mám průjem a celé tělo bolavé. Jako při střevní chřipce. Je možné, že se to samo časem zpraví? Jde o nějaké dočasné poškození střeva? Je možné to napravit? Díky za Váš čas \":)\" .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: stř dub 12, 2017 9:08 am 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 327
Někde se doporučuje vylepšená jaterní očista za podpory ornitinu. https://www.facebook.com/notes/38288691 ... 941569895/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob dub 15, 2017 4:57 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
mona010101 píše:
Dobrý den,
udělala jsem si očistu jater už po několikáté a vždycky to dopadlo skvěle \":D\" , ale naposledy jsem si ji udělala i když jsem se necítila úplně v pořádku. Měla jsem rýmu a cítila se slabě. I přes to všechno jsem si očistu dala a bylo to hodně náročné, den po o. jsem jen ležela. Viróza se rozjela, druhý den po o. už vše lepší. Asi týden po o. jsem si dala pohár se šlehačkou a měla jsem pocit, jako když mám otravu zkaženým jídlem. A trvá to do dneška ( očista proběhla před měsícem), nesmím nic z mléka. Když si dám cokoliv mléčného, mám průjem a celé tělo bolavé. Jako při střevní chřipce. Je možné, že se to samo časem zpraví? Jde o nějaké dočasné poškození střeva? Je možné to napravit? Díky za Váš čas \":)\" .

Skusala si aj viacero mliecnych vyrobkov (jogurty, maslo, nepasterizovane mliecne farmarske, kozie) vzdy sa to stane to iste?

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned dub 16, 2017 7:50 pm 
Offline

Registrován: pát črc 31, 2015 9:10 am
Příspěvky: 2
Xion píše:
Skusala si aj viacero mliecnych vyrobkov (jogurty, maslo, nepasterizovane mliecne farmarske, kozie) vzdy sa to stane to iste?

Zkusila jsem vše kravské, farmářské a kozí už raději ani zkoušet nebudu. Je to nepříjemné \":(\" , dnes jsem koupila smetanu bez laktózy a chystám se to přidat zítra do omáčky. Žít se s tím dá \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Co su zelene kamene?
PříspěvekNapsal: ned dub 16, 2017 11:05 pm 
Offline

Registrován: ned dub 16, 2017 6:31 pm
Příspěvky: 16
Co su tie "zelene kamene"?

PECEN - najvacsia zlaza ludskeho tela. Hmotnost cca 1,5 - 2 kg. Pecen je tiez organom travenia, krvneho obehu, metabolizmu rozneho druhu, aj hormonalneho. Sluzi viac ako 70 funkciam. Tie najdolezitejsie su:

Traviaca funkcia. Pecen produkuje zlc, ktora usti do dvanastnika. Zlc sa podiela na traveni, prispieva k "centralizacii" kyslej kase prichadzajucej zo zaludka, stipey tuky a pomaha ich absorpcii. Stimuluje motilitu hrubeho creva. Pocas dna vyluci pecen cca. 1 - 1,5 litra zlce.

Barierova funkcia. "Sliznaty a skrupinovy" povrch pecenovych ciev a pecenove (Kupfferove) bunky rozstiepuje toxicke latky, ktore vstupuju do krvi a lymfy. Do pecene, krvi a lymfy dorazia mrtve mikroby, bakterie, virusy, prvoky (gargia, chlamydie, trichomonady, atd...), rozne vyvojove stadia vacsich patogenov, tkaniva, bunky a bunky krvi. Az 200 miliard cervenych krviniek prejde pocas dna cez pecen. Pecen by mala taktiez likvidovat aj zive mikroorganizmy, virusy, cervy, prvoky a zabranovat ich rozmnozovaniu a usadzovaniu v zivotne dolezitych organoch ako pluca, mozog, oci atd... .

Chronicke, dlho sa vyskytujuce ochorenia "privadzaju" z lozisk do pecene nielen obrovske mnozstvo "mrtveho" odpadu, ale tiez chemicke latky z liekov ako salicilaty, sulfonamidy a mnohe dalsie, ktore poskodzujuce pecen. V tomto pripade nie je schopna pecen prekonat celu radu skodlivych latok, mikroorganizmov, "mrtvol" a oni znovu vstupuju do krvi, ktora ich siri po celom tele. Neskor vznika intoxikacia celeho organizmu.

Ochranna funkcia podstaty travenia a vstrebavanie proteinov. Nedostatocne travenie zivocisnych proteinov v tenkom creve maju za nasledok zvysene bakterialne stiepenie (hnilobny proces) proteinov v creve hrubom. V dosledku toho sa uvolnuju toxicke produkty tohto stiepenia. Ak pecen funguje dostatocne, v tele je male mnozstvo tychto jedov, pecen zvlada svoju ulohu a uplne ich neutralizuje. S prebytkom toxickych latok, pecen nema cas na ich neutralizaciu, dostavaju sa do krvi, co sposobuje naslednu vseobecnu otravu tela, vratane pecene. V krvi sa napriklad rozkladaju nasledujuce produkty.
Fenol, mekaptany, sulfidy --- co vedie k rozvoju crevnej autointoxikacii, ktora sa prejavuje v nasledujucich priznakoch; slabost, zavraty, mierne bolesti brucha, nespavost, bolesti hlavy, opakujuci sa "unavovy syndrom", apatia, depresia --- indoly --- zvysuje silu uvednych priznakov sprevadzane so sepsou, subfebrilitou (zvysena teplota pocas celeho dna, pripadne vecer), hancky --- indikan --- zhorsuje stav zaludka, pankreasu (znizenie jeho enzymatickej schopnosti), co vedie k vzniku dalsich jedov ako amoniak, sirovodik, fenol, kresol, skatol, co intoxikuje znova pecen a dalsie organy. Vznikaju tazke choroby ako glomerulonefritida, nefropatia, uremia, ochorenia traviaceho traktu a zlcovych ciest, zapal podbrusnice, hnisave procesy v tkanivach. Okrem toho sa sa znizuje odolnost organizmu a zvysuje riziko rakoviny a radioaktivnych lezii.

Ucast v obehu. Retikuloendotelialne (Kupfferove) pecenove bunky oxidaciou stiepia hemoglobin a ine krvne bunky, co ma za nasledok vznik biliverdinu (zelene farbivo), za ktorym nasleduje jeho spojenie s kyselinou bilirubinu (zlte farbivo). Bilirubin sa vylucuje do zlce. S oslabenim funkcie zlcovych ciest sa spomaluje priechod "zlcoveho bilirubinu", ktory sa vyzraza v kanalikoch pecene a zlcnika. Tieto hmoty mozu byt velke az do velkosti vlasskeho orecha a maju zelenu farbu. Toto su tie "zelene kamene". Nikedy su zlepene s cholesterolom, vznikaju zlto-zelene konglomeraty. Postupne tieto konglomeraty poskodzuju funkciu pecene, k comu taktiez prispieva infekcia, toxicke latky ako alkohol, drogy, atibiotika, nadmerny rozklad cervenych krviniek, utlmenie crevnej mikroflory, strata hladiny enzymu, ktora syntetizuje glukuronid, co vedie k zvyseniu bilirubinu v krvi. Znizuje sa aktivita hepatocytov (obrannych buniek) 25-75 krat. Sekundarne trpi pankreas a stitna zlaza (klesa ich funkcia).

Co mam robit? Potraviny vo vseobecnosti su prva pricina vzniku infekcii v tele. Snazime sa jest potraviny, ktore nie su obohatene "umelymi molekulami", ktore vytvoril clovek. Snazime sa jest potraviny bez nahradnych hmot a snazime sa vyhybat masu (ak sa to da). 70kg clovek potrebuje v priemere cca 100g bielkovin denne, pri zvysenej fyzickej aktivite cca 150 gramov.

Identifikujeme mikroorganizmi, co je obiazne. Ucelom nie je znicit vsety mikroorganizmy, ktore mame v tele, ale vytvorit prirodzene prostredie, v ktorom sa nam "dobre byva". Tzv. jing-jang, rovnovahu. Tu musim sklamat nadsencov sirokorozirenej biorezonacie podla metody Volla, ktora nefunguje (je to na dlhsi clanok). Funguje iba elektropunkturna metoda podla nemeckeho lekara Schimmela, tzv. vegetativny rezonancny test. Pristroje ako IMEDIS alebo VEGA. Tu si treba davat pozor na to, kto dane pristroje obsluhuje. Nie nadarmo lekar studuje dlhe roky. Idelane je nast lekara, ktoreho poznanie koreluje s tymito metodami. Dane pristroje su schopne v tele diagnostikovat vsetko. Nie len mikroorganizmy. Opakujem. Pozor, kto pristroj pouziva.

Nasledne sa odporucaju urobit ocisty, ked sa vylucia infekcie a mikrogranizmy, pecene a hrubeho creva (je to na vasom individulanom zvazeni).

Po ocistach sa odporuca pouzit enterosorbenty na baze kremiku. Povedzme kremelinu, ktora dokaze vytiahnut z tela toxiny.

Zdravie je velmi rozmanita tema a co pomoze jednemu, nemusi druhemu. Kazdy sme individualita a kazdy ma inak nastavene procesy. Niekto moze mat mechanicke poskodenia v tele, problemy s cyklogenetikou, kody chorob v krvi, ktore sa nedaju rozbit ziadnymi fyzikalnymi zakonmi a ine, co robi cloveka nevyliecitelnym. V dnesnej dobe je trend postavit cloveka na nohy v rekordne kratkom case. Nie je to mozne a vy sa na to nespoliehajte. Aby sa clovek vyliecil, je potrebne dostat sa do mikrourovne, z ktorej sa choroba zacala. Akekolvek choroby, vratane chronickych sa nezjavia hned. Prejavuju sa po rokoch alebo po desatrociach, kedy sa choroba vyvija az jedneho dna sa doteraz silny clovek zobudi chorym. Zite zdravo, cistite si telo, sportujte a telo sa vam odvdaci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon dub 17, 2017 12:05 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
T.m.p.w.m. : Ty si prisiel z akej planety ?... Pre 70kg cloveka odporucas 100g bielkovin denne, pre 70kg sportujuceho az 150g bielkovin denne, ale zaroven odporucas vyhybat sa mäsu... Kolko potravy potom ma clovek denne zjest ? 3 kila ? Nejak to nemas domyslene... \":D\"...
Na 100g bielkovin potrebujes napr. 200g nepasterizovaneho syra a 10 vajec (k tomu ako prilohy tuk a zelenina). O.k., ale neviem o co su syr a vajicka prirodzenejzie ako potrava, nez mäso.... Su na tej istej "lodi", pricom mäso je zaroven omnoho dostupnejsie... Ocitni sa v strede velikanskeho lesa bez jedla, so zbranou..... Syru ani vajec sa nedockas a budes musiet konzumovat tebou zaznavane mäso...

A 150g bielkovin na den bez mäsa ?... 300g syru, 10 vajec, 350g (vazene v suchom stave) ryze... Tak to budem muziet jest od rana do vecera, v nejakych 5 jedlach.... Alebo o.k., bez ryze... 300g syra, 15 vajec, zelenina, tuk, 100g ryze (aby sme neboli v ketoze)... To by uz slo... Ale zbytocne vela travenia... Mäso chyba....nenahradia ho ani vajicka a syr uz vobec nie...

A taka pecen radsej stravi mäso, nez syr plny kazeinu...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon dub 17, 2017 2:13 am 
Offline

Registrován: ned dub 16, 2017 6:31 pm
Příspěvky: 16
Proces travenia v zaludku. Zaludocne stavy stiepia bielkoviny. Institut of Nutrition vyvinul normy proteinovej vyzivy, v zavislosti na veku a povahy prace. U zdravych dospelych jedincov s hmotnostou cca. 70kg, ktori sa predovsetkym zaoberaju dusevnou pracou, miera proteinovej vyzivy je asi 100 gramov za den. Stredne narocna fyzicka praca priblizne 120 gramov denne. Tazka fyzicka praca 130-150 gramov denne. Aby sa "pripojili" proteinove potraviny k celku, je potrebne enzymaticke stiepenie na aminokyselinovu fazu. Pri znizenej kyslosti v zaludku je pritomna nedostatocna absorbcia stiepenia proteinovych produktov, co ma za nasledok zvysene bakteriozne stiepenie (hnilobu) v hrubom creve. Vysledok je vznik celeho radu jedov (intol, fenol, skatol, meth a ethyl zluceniny, thioester, atd.) Ak prijimame zivocisne proteiny v prijatelnom mnozstve, pecen funguje na optimalnom stupni, clovek nie je intoxikovany. Len zatazovany.

Kazdy clovek ma pravo rozhodnut sa, ako sa bude stravovat, s prihliadnutim na zdravotny stav dnes, svoje zvyky a hlavne rozpocet, ktory ma vycleneny na nadobudnutie stravy.

Tieto udaje su informativne: orechy, velmi cenny proteinovy produkt, cca 8% - 19%
bôby, cca. 25% proteinov

Potraviny su rozsiahlou temou, ktora doteraz nie je komplexne spracovana, aj v suvislosti s neustale sa zhorsujucim zivotnym prostredim, a aj kvoli novym "vylepsenym" potravinam.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4043 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 270  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz