Podle Světové zdravotnické organizace má být příjem draslíku k sodíku 2:1 ve prospěch draslíku, to hovoří za vše - může to být i několikanásobek, když organizace globalistů dotlačena lidmi dobře informovanými alternativou přiznává alespoň tento poměr. Viz. internetový článek podvod s nedostatkem draslíku od Joe Vialse. Týká se to samozřejmě i dalšího alkalického kovu hořčíku, který je spolu s několika enzymy důležitý pro správnou funkci močovinového cyklu a odbourávání amoniaku v játrech.
Je to otázka zvyku, kvůli sražení vysokého tlaku se snažím dělat alespoň přílohy bez soli - rýže, brambory na loupačku z pařáku a smetanou zalité brambory pečené s pórkem, kde není šance na vyluhování do vody. Hladina sodíku totiž dost záleží na pocení, takže pokud někdo tráví několik hodin denně dřinou na slunci nebo ve vyhřáté posilovně, tak si může dovolit slanou polévku a k tomu pečivo posypané hrubou solí.
To bude zděšení, až si jednoho dne hospodyňky uvědomí, že s každou lžičkou kuchyňské soli tráví svou rodinu, neboť náročnější fyzická práce byla nahrazena stroji a přemísťování z místa na místo už se také neděje pěšky a šlapáním na kole jako za dob našich dědů. Ne nadarmo p. Zajíček zařadil kuchyňskou sůl mezi bílé jedy. Bílý jed zůstane bílým jedem, i když se bude jednat o hnědý cukr nebo mořskou sůl - což jsou pouze úlitby pohodlnosti a chuti, tedy lidské touze nic podstatného neměnit.
Samozřejmě, že chloridy člověk potřebuje, ale když se podíváš na rostlinné soli afrických a amerických domorodců, tak zjistíš, že obsahují několikanásobně více draslíku, resp. zanedbatelné množství sodíku. Rovněž v otázce stimulace trávení a následného odstraňování zplodin, vč. harmonizace nadledvinek se domnívám, že by mohly být vhodnější některá koření a bylinky, až po hořké a kyselé potraviny (saláty z lupání a bodláčí a jablečné či vinné octy).
http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/94-kozinec-blanity-ucinky-na-zdravi-pouziti-uzivani-vyuziti-co-lecihttp://www.ireceptar.cz/zdravi/lecive-bodlaky-lopuch-ostropestrec-a-marali-koren/