Arne píše:
Dobrý den. Před 9 měsíci jsem se pustila do několika sedmidenních půstů. Měla jsem předchozí zkušenosti v podobě několika sedmiček s (nechci se chlubit, ale...) až ukázkovou návratovkou. Jenže před těmi devíti měsíci jsem také řešila psychické problémy a zjistila, že mi půst/hlad pomáhá. Aniž bych si to uvědomovala stala jsem se na hladu závislá. 3-4 měsíce jsem strávila tím, že jsem týden nejedla a týden se vracela ke stravě. Tělo nemělo dostatek času vrátit se do normálu a tak začaly být návratovky čím dál horší, což jsem si hodně vyčítala a „napravovala“ to půsty s ještě horšími návratovkami (nejdelší půst byl 9 dní, právě kvůli strachu z návratu ke stravě). Když mi začaly razantně vypadávat vlasy a nedostavila se menstruace, došlo mi, že mé stravování není v pořádku a začala jsem jíst. Hlavně syrovou stravu, nepřejídala jsem se. Ale psychicky jsem nevydržela pocit plného žaludku. Bylo mi to velmi nepříjemné, až jsem si jednou po jídle vyvolala zvracení. Od té doby zvracím tak 5x do týdne 1-3x denně. Teď se to trochu zlepšilo. Moc se snažím přestat, jíst správně a dopřát tělu všechny živiny. 2-3 měsíce užívám, byť se mi to příčí, doplňky stravy. Hlavně železo, B-komplex, zinek, hořčík.
Ráda bych zjistila, co všechno mi chybí (hádám, že asi všechno) a v jaké míře. Objednala bych se na analýzu stopových prvků z vlasů, ale momentálně je pro mě 2500,- poměrně drahá investice. Lze zjistit to samé, i když požádám svého praktického lékaře o analýzu z krve? Co myslíte, že mi chybí nejvíce? A připadá Vám v mém případě vhodné džusování? Přijde mi to jako jediný způsob, jak zkonzumovat dostatečný objem jídla a udržet ho v sobě. Moc děkuji za případnou odpověď. Vím, že si za problémy můžu sama, ale moc ráda bych je začala skutečně řešit.
Zdravim, este skor nez som docital ten prispevok, prisli mi na um stavy. Ja by som nedaval normalne hladovky, v tvojom pripade, ale dzusove posty. A poriadne dlhe. Mozes ist az nad 3 tyzdne. Navratovka musi byt potom tiez minimalne 3 tyzdne. Dalsi post ale nedaj hned potom, minimalne mesiac by som potom jedol "normalne" ale zdravo.
V tom mesiaci, co jes, by som zaradil antiparazitalnu kuru, teda 10-15 dni daval klinceky, 20 dni palinu, a ak mas dost penazi, tak aj tinkturu z oresaku cierneho. Takisto jedz vela ananasu, ak zozenies papaju/papajove semienka. Vela psychickych problemov sposobuju paraziti, oni maju rozne neurotoxiny, co moze roznymi sposobmi ovplyvnit spravanie hostitela.
Co sa tyka suplementacie, suplementoval by som vsetko zakladne, b-kompex, vitamin C, selen,jod, vitamin D, vitamin K2, horcik, a sustavne ber kremelinu, to je aj na kremik, aj na parazity. Casom mozno zbucham prispevok, ako suplementovat a ktore formy, ale na zaciatok ti radim multivitamin One-Per-Day alebo Two-Per-Day. K tomu B12 methylcobalamin pod jazyk, aspon 1mg. Horcik vo forme malatu, plus chlorid horecnaty. Selen mas v tom multivitamine, aj zinok. Vitaminu D pridaj na 5000cmg denne. Raz za pol roka si urob rozbor krvi, nech nepresiahne hodnotu 85nmol/l. Vitaminu K2-Mk7 tak 100 mcg denne. Jod bud Lugolovym roztokom, natieraj sa 10-20 kvapiek denne, oralne tak maximalne 3-4. Alebo jodid draselny, tam mozes experimentovat s davkami od 6 do 12 miligramov. Ze vraj jodid draselny je bezpecny aj vo vyssich davkach, ale ja som radsej za pomalsu cestu, v pripade jodu.
V tvojom pripade by som sa poobzeral aj po lepsich probiotikach s postupnym uvolnovanim, ako Pro-15, od Hyperbiotics (najdes na iherbe). A ak ti ostanu peniaze, vzdy je to otazka penazi, tak zvysok do enzymov/kolostra. Co sa tyka priority suplementacie, tak v poradi, ako som pisal. Najdolezitejsi je vitamin C, b-komplex a horcik.