Vida, další adept na EDTA čípek a regulované pití destilované vody, dokud bude moč výrazně sedimentovat - pokud se bojíte, tak ze začátku se špetičkou nerafinované perské modré soli kvůli vodivosti anebo lžičkou nefiltrovaného jablečného octa do půlitru pro srovnání tonicity, potažmo jakékoli demineralizované (velmi měkké) vody - hypotonického roztoku vyrobeného reverzní osmózou až po zázračně regenerující a očišťující vodu ledinkovou (roztátou), vlastního oleje tresčích jater včetně (Vitamín A/D, selen) a kvasnic (vitamíny skupiny B) rozředěných v kravském (jód, vápník, fosfor) - v tomto případě však spíše mandlovém (pro vyrovnaný poměr hořčík/vápník, dále draslík, fosfor, síra, zinek, sice nenasycené mastné kyseliny, ale alespoň s vitamínem E) - sójovém (draslík, fosfor, zinek) mléce. Druhou polovinu dne bych pro změnu pil čerstvé šťávy (mošt, ze syrové brambor, mrkvová) a zelený nápoj (červený jetel, tolice vojtěška, zelený ječmen, kapusta - draslík, vápník, vitamín C) anebo odželezněnou minerální vodu obohacenou hořčíkem, manganem a kyselinou křemičitou.
Z iontů alkalických zemin bych se zaměřil na příjem draslíku a hořčíku a pohlídal si jejich správný poměr k rizikovému sodíku a vápníku, kterých má ve své stravě předpokládám už teď dost. Je tady ještě jedna možnost, která jistě vzbudí emoce - alkalické minerály srovnat konzumací slunečnicových (sacharidy a bílkoviny jsou půl napůl) a dýňových semínek (opět bílkoviny a tuky, tentokrát však stabilizované beta-karotenem), u obou s jinde nevídanou převahou hořčíku nad vápníkem a celozrnným žitným kváskovým chlebem nebo přirozeně bezlepkovou pohankou.
Dešťová voda není problém, pokud minerály doplňujete přirozenou stravou, nejlépe však v koloidní podobě čerstvých šťáv, zelených nápojů a rostlinných mlék. Ukazuje se, že ani tvrdá voda by nemusela škodit, pokud obsahuje rozpuštěný vodík a kyslík důležitý pro hydrataci a dýchání buněk v uvedeném pořadí a z hlediska rozpustnosti v ní převažuje hořčík, ale už bych si hlídal a snižoval konzumaci mléčných produktů s vysokým obsahem vápníku. Krásnou ukázkou je voda Hunza, která má extrémní množství hořčíku a přitom je mléčně zakalená.
Na doma zavařeném vepřovém mase a přikusování cibule (byť malé množství Vitamínu C, quercetin, síra) a česneku (to samé a navíc allicin) nic špatného neshledávám a k pivu si může dát zelný salát.K tomu co jsem napsal si přidejte předchozí stěžejní rady pana Jardy a můžete začít brousit do podoby diamantu.
|