Nikola píše:
Dobrý den. Je mi 25 let a brala jsem 10 let antikoncepci. Dnes už bych to neudělala, ale stalo se. V dubnu tohoto roku jsem antikoncepci vysadila a mám problémy s nepravidelnou menstruací. Což jsem sice čekala, ale ne v takové míře. Od dubna jsem menstruaci až do dneška dostala pouze dvakrát a z toho jednou byla menstruace vyvolána hormonálně u gynekoložky. Nyní bych chtěla otěhotnět, ale menstruaci jsem stále nedostala a netuším tedy ani jestli mám ovulaci. V poslední době se snažím jíst co nejvíce syrové stravy, zeleninové a ovocné štávy, chlorellu, ječmen, ořechy, semínka, saláty. Stále jsem menstruaci nedostala, ráda bych otěhotněla, ale nechce se mi jít znovu k lékařce, aby mi vyvolala menstruaci hormonálně, nevěřim tomu, že je to pro tělo dobré, snažim se vyhýbat práškům, ráda bych vše již řešila pouze přírodně. Nutno ještě dodat, že jsem byla před měsícem na krvi a vše mám v pořádku, ale mám trošku zvýšený cholesterol a bilirubin v játrech. Už jen proto bych si nechtěla opět nechat píchat hormon. Nevim na koho se obrátit, dozvěděla jsem se o Vás a Vašim názorům a radám věřim. Budu velmi vděčná, když mi poradíte, jestli můžu nějak přírodně menstruaci vyvolat a jak poté otěhotnět. Děkuji moc za odpověd.
Tak s tou menstruací jsem na tom stejně jako ty. Já začla na zdravé stravě v dubnu (letos), v květnu byla menstruace přesná jako hodinky, a od té doby taky nic. Znám to, jsi určitě z toho nervozní a bojíš se, jestli není někde něco špatně. To já taky. Ale k doktorům řikat nic nehodlám, to budu radši lhát, než se nechát "opíchat nějakou chemií". Zkus se opravdu podívat na ty čistící procedury. Já už mám z nich toho dost za sebou, a radši budu věřit přírodě, ať si řekne sama, a jen jí k tomu napomáhat, jakou cestou se má jít. Jestli dělám vše správně tak jak mám nevím, ale myslím, že ano, a věřím tomu. Tak jen čekám, třeba to tak má být