sparcoo píše:
Ve všem máte pravdu. Vařená mrkev je pro mě top, bez reakci, dobře stravitelná, akorát trochu staví (Já ji vyřadil, protože jsem četl, že mám dávat přednost listové zelenině).
A také žloutky jsou skvělé. Já mám i celá vejce bez reakcí a dobře se mi tráví, mám po nich hlad, tak bych je mohl jíst asi častěji. Maso ve mě stojí déle (hlavně vepřové) ale také ho strávím, tak to bych si měl asi nechávat na večer.
S tuky souhlasím, musí být dobře zapracován v jídle. Pokud si dám samotnou lžičku kokosáku, zůstává mi v hrdle a prskám hleny (To mi také někdo poradil, když jsem si na low carb stěžoval na málo energie, že jím málo tuků, dával jsem si během dne po lžičkách kokosák ale energie bylo stále málo). S máslem ještě počkám, mám tu Ghí ale i tak na to nespěchám. Med vyzkouším brzy.
Jinak se stolicí. Pokud bych ten den nešel, tak klystýr? Na vyprázdnění mi zabírá salátová okurka.
Moje zkušenost s Candidou je, že ani tak nejde o to jaké jídlo jím ale jak ho trávím. Když sním něco nestravitelného, Candida mně odmění vyrážkou a svěděním po těle.
Když jsem utnul sacharidy hodně, Candida si nakráčela do jícnu. Já dávám olej z černého kmínu.
Mrkev má zcela jiný účel, než listová zelenina. Ve Vašem (i v mém
) případě je to jeden z hlavních zdrojů sacharidů a dá se nahradit jen jinou sladkou zeleninou (nebo, pokud někdo toleruje škroby, lze nahradit i batáty, rýží, bramborami apod.).
Pro zajímavost - špatně trávím listovou zeleninu, takže když si občas udělám salát, zakapu ho citronovou šťávou a olivovým olejem, posolím, promíchám a nechám 1-2 hodiny odstát, dokud značně nepovadne. Významně to zvyšuje stravitelnost.
S těmi vejci to zní jako dobrý nápad. Jíte žloutky i syrové? Mně moc chutnají vyšlehané s malinkou troškou medu. Naopak když si přidám žloutek do vývaru, z neznámých důvodů je mi z té kombinace špatně.
Já jsem z kokosáku napřed málem zvracela, když jsem ho jedla ze lžičky. Musela jsem začínat asi na 1/8 kávové lžičky
Teď ho můžu jíst jen tak, ale moc to nedělám.
Ano, pokud člověk nejde v průběhu 24 hodin alespoň jednou, tak se standardně doporučuje klystýr, ideálně kávový. Já si ale klystýry nedělám, místo toho používám
derivační koupel, ta na zácpu i na jiné věci funguje velmi spolehlivě. Kromě toho beru každý den citrát hořčíku (ale prvního půl roku jsem hořčík doplňovala jen přes kůži ve formě chloridu a epsomské soli) - je mírně projímavý a hořčík obecně zrychluje peristaltiku. Já ho tedy beru, protože ho mám málo, ale když jsem někdy trpěla zácpou, dala jsem si velký pozor na to, abych nevynechávala dávky. Taky funguje přidat kyselinu askorbovou, také zrychluje peristaltiku střev.
Jeden z důvodů, proč moc nefandím nízkosacharidové dietě při candidě jako plošnému řešení, je právě schopnost candidy migrovat do různých částí těla, když je ve stresu z nedostatku potravy. Přijde mi mnohem rozumnější odstranit příčinu candiózy (např. těžké kovy v těle, hlavně rtuť), než zabíjet houbu, která má v zamořeném těle ideální prostředí, takže jakmile člověk sní trochu cukrů, rozjede se celá věc znovu.