Dobrý den, Jardo,
toto fórum pozoruji již nějaký ten týden a z Vašich příspěvků je patrné, že velice rozumíte tomu, co píšete, proto bych si Vás dovolil poprosit o radu, pokud je to možné, jelikož jsem už poněkud zoufalý. Předem se omlouvám za delší text.
Už nějaký ten rok bojuji s akné (máme to v rodině, otec trpěl, sestra také,ale prarodiče nikoli). Abych byl přesnější, jedná se i o další problémy jako ztráta energie, časté pocení, nervozita, někdy fobie z lidí, nechuť na sex, bílý povlak na jazyku, podrážděnost, suchá kůže atp. Akné mě trápí cca od 16 let s tím, že do roku 2012 to nebylo tak strašné, ale krátce po tom, co jsem prodělal operaci varikokély, se mi akné bouřlivě zhoršilo. Začal jsem navštěvovat dermatoložku, které mi po několika laserových ošetření a peelingů(což vůbec nezabralo a dost mi to odlehčilo peněženku) předepsala Curacné (Retinol), který mi skutečně zabral. Asi rok jsem byl bez akné. Je mi jasné, že akné je projevem toho, že celkově není s organizmem něco v pořádku a Curacné léčilo jen kůži tedy následek. Poté jsem začal chodit do posilovny, měl jsem stravu zaměřenou na získání objemu svalové hmoty, spousta sacharidů, hlavně cukrů. Svalovou hmotu jsem nabíral velice obtížně, navíc jsem si obnovil varikokélu (ze zvedání těžkých vah), ale akné bylo minimální. Pak následovala tedy další operace varikokély. Asi po 9 měsících se mi akné začalo rapidně zhoršovat (ke konci roku 2016). Tak jsem se rozhodl od roku 2017 rapidně změnit stravu. Zaměřil jsem se na protikvasinkovou dietu, jelikož se domnívám, že tento problém s kvasinkami a obecně bordelem ve střevě souvisí. Tedy žádný alkohol, cukr,lepek, mléčné produkty, produkty z bílé mouky, hodně zeleniny (česneku, cibule,..) a co nejméně průmyslově zpracovaných potravin. První tři měsíce jsem to dodržoval přísně, jedl jsem hlavně pohanku s vejci a zeleninovým salátem(jablečným ocet a lněný olej) k snídani, k obědu a večeří vetšinou kuřecí vývar s jáhly, kořením, kysaným zelím a k svačině pohankovou kaši. Od dubna jsem začal dělat i domácí kváskový chléb(žitná mouka + bezlepková mouka) a začal pít čerstvé mléko z automatu (zkysnuté kvůli probiotikům a vyšším obsahu minerálů a vitamínů). Ze začátku této diety jsem se cítil opravdu skvěle, akné začalo ustupovat, Po nějakém čase se stav začal horšit (kvasinyk se asi cítily ohroženy), takto se to víceméně pořád střídá. Ve stolici mívám od zahájení diety, jakési bílé články (cca 1 cm) i kuličky (zbytky kvasinek roupů nebo škrkavek - nevím). Dělal jsem si očistu epsomskou solí podle návodu (s oliv. olejem a grepem), po první se mi stav obličeje o mnoho zlepšil a cítil jsem se jak v eufórii, ty další už takový efekt neměly. Snažím se trávit hodně času na sluníčku, aniž bych se mazal opalováky, jelikož jsou to chemická svinstva. Stejně tak nepoužívám obyčejná mýdla, ale mýdlo přírodní a mytí vlasů šamponem minimalizuji a místo deodorantu stříknu koloidní stříbro či MMS. Samozřejmě MMS užívám i vnitřně (protocol 1000 1x za sebou, ke konci i 40 kapek), to se mi stav krátkodobě opět zlepšil. Nyní jedu MMS znova, snažím se nejíst moc ovoce a zeleniny a antioxidantů obecně během užívání (to pojídám bud cca 2 hoďky před nebo po užívání mms). Nyní přidávím i MMS 2, ale zatím jen 1-2 kapsle, po skončení MMS 1 pojedu chvíli 4 kapsle, dokud mi nedojdou. Při užívání MMS jsem byl ze začátku neskutečně natlakovaný prdy, které dost omamně smrděly
, každé ráno jsem měl poměrně hustý bílý povlak na jazyku. Teď ke konci protokolu už jsou prdy méně časté a povlak není takový. Po skončení užívání mms chci absolvovat znovu očistu epsomskou solí a potom bych chtěl hecnout i nějakou tu hladovku (ale nevím jak dlouho, aby byla dostatečně efektivní). Chci se zaměřit ještě více na zásaditou stravu, ale ku příkladu meloun, jahody, a další zásadité ovoce obsahuje cukr, tak se toho celkem obávám. Chci omezovat obecně sacharidy a nahrazovat je bílkovinami (bohužel maso a vejce jsou kyselinotvorné ) a tuky (kokosový, lněný, olivový, máslo omezeně).
Na této dietě je můj stav celkem v klidu, zvláště akné není tak masivní. Ale já bych se akné a dalších zmiňovaných problémů chtěl zbavit natrvalo, a proto se obracím na Vás, jako na velice zkušeného odborníka na tuto problematiku. Co byste dělal Vy, postupoval byste podobně jako já? Měl bych nějaké postupy modifikovat či eliminovat? Nevadí zařazení nějakého sladšího zásaditého ovoce (jahody, meloun,..). Lze užívat domácí arašídové máslo i když je kyselinotvorné? Mám si pořídit léky z Thajska na vypuzení parazitů z těla (albendazol, paraziquetel). Piji také bylinné čaje (z kopřivy, pampelišek, přesličky, heřmánku).Rád bych ještě zařadil některé bylinky například pelyněk a bezinky, ale přijde mi že zalitím, vařící vodou se zničí některé účinné látky a zase naložení do alkoholu mi nepřijde moc dobrý nápad, jelikož alkohol je pro kvasinky živná půda. Znáte nějaký lepší, efektivnější způsob užívání bylinek? A někde jsem se dočetl, že dodržování raw stravy, tvořené především velkým množstvím ovoce a omezením tuků, bývá dost efektivní při léčbě různých onemocnění,i přesto, že strava je bohatá na jednoduché cukry z ovoce, které za normálních okolností živí přemnoženou kvasinku.
Ještě jednou se omlouvám za rozsáhlost a i možnou nepřehlednost textu, ale přišlo mi rozumné Vám o mě sdělit, co nejvíce informací, s nimiž se pak lépe může správně diagnostikovat příčina problémů.
Byl bych Vám opravdu ohromně vděčný, kdybyste mi mohl odpovědět a poradit mi.
Přeji hezký den.