Delfín píše:
Dobrý den vespolek,
já bych ráda zkusila sankhap., ale bojím se toho. Mám celkem fóbii ze zvracení. Už jsem to dvakrát zkoušela, podle Lysebethovy knihy, jednou se slanou vodou a podruhé se slabým vývarem (to byla asi blbost, že? Někde jsem to četla, možná v té knize, že vývar může pomoct těm, kteří mají velký problém s tou slanou vodou), žádný sifon se nedostavil, ani po cvičení, a nedokázala jsem tu slanou vodu vypít do konce jak zhoršovala moje nevolnost, vyzvracet jsem se vzhledem k mému odporu k tomu nedokázala, a tak jsem si šla lehnout a čekala jsem až se ta voda vstřebá. Po těchto dvou selháních jsem se k tomu již nevrátila, jenom při představě slané vody se mi dělalo zle. Teď po letech bych to přecejen chtěla zkusit znovu, jak kvůli prevenci, tak na vyřešení mých problémů. Krom občasného nadýmání a pocitů plnosti trpím únavou, apatií a neschopností se soustředit a nedostatkem motivace k ničemu (btw je mi 29), které jsem usoudila, že budou asi souviset se zanesením organismu. Mohla bych poprosit o radu, co mám dělat, aby zase můj další pokus neskončil fiaskem?
Děkuji převelice
Nevím, jak jsi to podle Lysebetha dělala, ale pokud bys dávala jen 5-6 gramů soli na litr, tak by nevolnost a pocit na zvracení měly být jen výjimečné. Protože to je hodně o tom, kolik dáváš soli, a Lysebeth píše
Citace:
Ohřejte vodu, do níž přidáte sůl v poměru 5 až 6 gramů na litr, což představuje o trochu méně než je koncentrace fyziologického roztoku (1 neplná polévková lžíce na 1 litr vody).
Těch 5-6 gramů soli je jen asi lžička, nikoliv polévková lžíce, jak se tam, podle mne chybně, píše v závorce. Takže jestli jsi dávala jen tu lžičku na litr, tak by to mělo být OK. Rozdíl při té lžičce na litr (5-6 gramů) je v tom, že ti může sifon trvat dýl, ale nebudeš mít asi nevolnost a nebude ti na zvracení. Můžeš se podívat na můj příspěvek
http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=46310#p46310 , kde je i odkaz na Joga v denním životě a tam uvádějí jen "(1/2 čajové lžičky mořské soli, při vysokém krevním tlaku dietní soli, na 1 litr vody". I když to je už dost málo i na mne, ale je vidět, že to jde i bez vysokých dávek soli.
A pokud chceš pomoct sifonu, tak se můžeš trochu předčistit tím, že den před tím moc nejíš a ještě si dáš třeba čaj z listu senny.