SemTamTuPrídem píše:
Gamina : Ahoj. Nakupujes do 22Eur bez postovneho, alebo do ceny 22Eur zaratavas aj postovne ?
A este - donesie ti to kurier, alebo ti to nechaju na poste ? Vyhovovalo by mi prist si po to na postu, na dobierku... Alebo sa to plati kartou vopred, a az tak odoslu ?
moje zkusenost:
platim paypalem, je mozne platebni kartou. neco jako dobirka myslim neni mozne.
dopravu je mozne zvolit zakladni global mail - pouzivam, dorucuje ceska posta. pak tam maji za vetsi penize DHL a UPS. nezkousel jsem.
myslim ze plati u nas v cechach tyhle podminky:
Zboží do 22 EURO (cca 30 USD/600 Kč) - neplatíte clo, ani DPH
Zboží od 22 EURO do 150 EURO (do cca 200 USD/4.200 Kč - platíte 21% DPH, žádne clo
Zboží nad 150 EURO (nad cca 200 USD/4.200 Kč) - platíte 21% DPH a k tomu 2 až 6% clo
realne mi prosla objednavka za 60 USD bez cla a bez DPH. jinou za 70 USD jsem platil DPH - vyrizeni pres ceskou postu, je s tim papirovani (emailovani) a poplatek za vyrizeni celniho rizeni je u posty asi dve stovky.
taky mam pripad kdy mi posuzovali obsah. mel jsem tam progesteron krem a dhea krem, SUKL se vyjadril ze je to lecivo a mohl jsem si vybrat jestli to zlikviduji nebo poslou zpet do ameriky (nastesti na naklady ceske posty ale stejne je to tezce mafiansky pristup a omezeni mych prav). nyni to beru hlavne po mensich balenich do 22 EURO, prochazeji mi ted i ty kremy, kdyz jsou samostatne a je to mala castka, urednici se v tom tak nestouraji.
u nekterych veci maji dopravne zdarma, drobne veci maji dopravu kolem 3 USD a vice.
moje doporuceni - paypal, zakladni doprava, idealne v cene pod celnim limitem...