Dobrý deň p. Jarda,
Dnes mi prišla analýza vlasov z Biomolu-Med a chcela by som sa opýtať či mi schválite postup k výsledkom:
Vek 32 rokov
Ca +38%, Na +14%, K+67%, P+108%, Zn-46%, Mg+27%, Fe-35%, Cu+142%, Ni-36%, Mn-45%, Se-53%, Cr-6%, Mo+18%, Co-11%, Ag -82%, Si-80%, S+4%, I-52%, Sn-26%, V+175%, Sr-64%, B+40%, Li+35%, Ba-49%
Toxické prvky:
As = 0,09
Hg = 0,033
Al = 3,14
Cd =0,118
Pb = 8,95
Pomery:
Ca/P -52%
Na/K -32%
Ca/K -31%
Zn/Cu -63%
Na/Mg +106%
Ca/Mg +79%
Fe/Cu -60%
Ca/Na -42%
Cu/Mo +3%
Fe/Co -44%
Ca/Sr +177%
Ca/Fe +50%
K/Li +24%
K/Co +88%
Ca/Si +577%
I/Se +1%
Toxické pomery:
Ca/Pb 46,22
Zn/Cd 751,69
Fe/Pb 1,23
Mg/Pb 3,7
Rýchly metabolizmus, zlá reakcia na stres, ukazovateľe - nadladvinky efektivita dobrá, štítna žlaza efektivita dobrá, prevaha parasympatického systému, zvýšená aktivita katabolických procesov, prekyselenie negatívne.
Trochu som to tu na fóre študovala a vychádza mi to nasledovne, skúste ma prosím opraviť ak je niečo zle:
1. Vyrovnať horčík chloridom horečnatým do hnačky, potom znížiť(alebo radšej chelátovú variantu?)
2. Vyrovnať kremík – užívanie Bieleho ílu- Kaolínu v množstve 3 lyžice denne cca 1 mesiac s postupným znižovaním po týždni a následne 3 mesice 1 lyžica denne
3. Vyrovnať sodík – viacej soliť
4. Vyrovnať Zinok – nalačno chlorid zinočnatý cca 10 kvapiek ráno + večer, ráno lyžica tekvicového oleja tak isto nalačno + tekvicové semienka do jedla(aspoň v jednom jedle denne) takto aspoň mesiac, potom asi k zinku pridať už aj kvapku dve chloridu mednatého? (Tú meď som asi predávkovala jeho užívaním a je možné že preto je tak vysoko)Pokračovať aspoň 3 mesiace
5. Železo – tu je otázka či ho mám už začať dávkovať alebo ako ste radil vyššie až po spravení krvného obrazu?
6. Selén – Para orechy – množstvo min. 4ks denne + navyše suplementovať Selén v tabletách aspoň 100 mg denne po dobu mesiaca, potom už len orechy, prípadne 50 mg
7. Olovo – detoxikačná vanička + remineralizačné kúpele + Sanogel alebo Bentonit aspoň lyžica denne(nebude to veľa pri užívaní aj Kaolínu?) + očista pečene + Chlorella?
8. Antioxidanty – Vitamin C do hnačky – potom znížiť, Vitamín E – 200 mg ráno a večer(2 týždne, 2týždne pauza a znova užívanie 2 týždne), prípadne Koenzým Q10, šípky a flavinoidy z ovocia
9. Ráno šťavy, hlavne mrkva + mandle + kokos+goji
10. Lecitín – 10g denne aspoň 1 mesiac, potom tak 3g denne aspoň 3 mesiace
11. Jód – Lugolov roztok začať 1 kvapka týždeň, postupne zvyšovať, tu sa mi nezdá ísť príliš vysoko tak na 20 kvapiek denne? Potom znížiť na udržovaciu dávku 1-2 kvapky denne. Lugol užívam priebežne max. 8 kvapiek denne a škvrnu mám min. 9 hodín(pôvodne bola tak 4 hodiny)
12. Mangán – objednať si od Vás Mangan
13. Striebro – objednať si od Vás Koloidné striebro – užívanie 1 lyžička denne + pri užívaní zvýšiť probiotiká – znova aspoň 3 mesiace
14. B komplex – 1 mesiac potom stop, a za ďalší mesiac znova 1 mesiac brať?
15. Omega 3 – Sírna patlanina – ideál bez ničoho? Samotná?
16. Probiotika + kefír + Pickles + kyslá kapusta + jabĺčkový ocot min. 1 lyžica denne a Diosmin na cievy + konzumácia pohánky
17. Pohyb – rýchla chôdza alebo kardio cvičenie min. 3x do týždňa 30 min
18. Dychové cvičnia
19. Shankaprakshalana?Prípadne ako často? Klystýri? Prípadne ako často? Očista lymfatického systému?
20. Obmedzenie alkoholu - max. 2dl červeného vína 3x do týždňa
21. Vápnik - tá extrémna hodnota sa s horčíkom zrovná, alebo je tam ešte nejaký problém? Myslím tým či to má niečo spoločné s nábehom na kŕčové žily, celulitídu, resp. lupiny - to sú veci na ktoré mám nábeh tak posledné 2-3 roky
Snažím sa o vegetariánsku stravu, ktorú mi v analýze aj odporúčili(začala som dávno pred analýzou). Rovnako po analýze hormónov v tele a Vašich odporúčaniach(Triphala, Maca, max. kľudu, 432 Hz relaxačná hudba, Chanca piedra, Melatonin(užívala som len 2 týždne), zelený čaj a pridala som čaj medovku, šalviu, mätu) je už môj spánok v poriadku a nočné budenie zmizlo, spím ako bábätko. Aj keď teraz v rámci analýzy prvkov je jasné že mám rýchly metabolizmus a som náchylná na stres.
Ak vidíte ešte prípadne nejaké vylepšenie môjho postupu, alebo zmenu, môžete sa na to prosím pozrieť a navigovať ma?
Ďakujem a prajem pekný večer
Zuzana
S většinou bych souhlasil, ale určitě není nutné se snažit v tomto momentě řešit všechno, to je i blbost, protože ať dodáte, nebo změníte cokoliv, změní se vše. Proces je tedy třeba chápat jako nutriční vyvažování, ne srovnání toho či onoho. Já bych se nyní hlavně držel v klidu, snažil se zvednout hořčík a po nějaké době i sodík a možná pár stopových prvků i když vše určitě ne to není nyní potřeba. Pokud jde o železo s mědí to lze z vlasovky chápat pouze jako orientační a přesnější výsledky poskytne vyšetření z krve kde se musí vzít zřetel na případné záněty a souvislosti na vazebné proteiny. Každopádně pokud nyní spíte a nejste ve stresu bude se stav rovnat velice rychle. Pokud bude třeba dalšího vysvětlení detailů klidně mě zavolejte a vysvětlím vše potřebné.