[quote="George43":3hjzzcsn]Nejsem lékař, nicméně s několika se docela dobře znám. Vycházím z poznatků získaných od rel. širokého okruhu lidí a také z letitých zkušeností vlastních. V podstatě se mi to, co jsem se dozvěděl, potvrdilo i v mém případě.
Před lety mně byla zjištěna prakticky stejná diagnóza, jako zakladatelce vlákna. Byla mi doporučena cholecystektomie, což jsem tehdy odmítl. Vzhledem k tomu, že mám celkem zkušenosti s fytoterapií, myslel jsem si, že to zvládnu tímto způsobem. Bohužel, nestalo se tak. Upozorňuji, že jsem pil, a to dlouhodobě, takové dryáky, o kterých se tady pravděpodobně nikomu ani nesnilo. Zkoušel jsem různé zaručené směsi (Zentrich, Váňa, Janča, Trebenová etc.) a také nějaké vlastní. Vše bez efektu. Rovněž jsem pil (čerstvě vylisovanou) šťávu z ředkve. Opět nulový výsledek. Po těchto letitých experimentech jsem dospěl k názoru, že rozpustit žluč. kameny přírodními prostředky prostě nelze. Tento názor ostatně sdílel např. i J. A. Zentrich, kterého jsem považoval za seriozního autora. Pro mě z toho vyplynul závěr, že, ač nerad, budu muset absolvovat operaci.
Karolíně bych doporučoval, ať si z času na čas nechá udělat jaterní testy. Zajímala by mě zejména hodnota alkalické fosfatázy (ALP). Také analýza lipidového metabolismu by byla velmi vhodná.[/quote:3hjzzcsn]
Víte, ono možná ani tak nejde o to zbavit se jich úplně, jako spíš zařídit to tak, aby prostě bylo vše OK a kameny se třeba jen dál netvořily nebo nezvětšovaly. Nikdy jsem nedostala žlučníkovou koliku, ani mi kameny nepůsobily jiné závažné potíže. Někde jsem četla, že u většiny lidí se kameny stejně najdou až po pitvě, ti lidé s nimi žili a ani o nich nevěděli (tzn., že jim nijak neubližovaly).
Přesnou číselnou hodnotu svých jaterních testů neznám, papíry má u sebe moje doktorka. Ale jelikož jsem je nedávno prodělala, podle slov mojí doktorky mám