Ahojte. Rozhodol som sa založiť tému, kde ktokoľvek môže napísať, v akom zdravotnom stave sa narodil, či u neho prebiehali počas obdobia útleho či neskoršieho detstva nejaké zdravotné komplikácie, aké potraviny konzumoval do obdobia než sa začal starať o svoje zdravie aktívne, a aké (zlo)zvyky mával počas obdobia, keď sa zdravým spôsobom života nezaoberal.
Za mňa : Narodil som sa ako druhorodený syn, rok po narodení môjho nežijúceho brata, ktorý zomrel dva týždne po narodení. Takže - nemohol som sa narodiť v extra kondícii už AJ z dôvodu, že moja mamka otehotnela (čakala mňa) pár mesiacov po vynosení dieťaťa. Narodil som sa však vo vhodnej dobe, donosený. Dĺžka 55cm, nejakých 3,6kg... No čo sa nestalo - bol som kojený len dva týždne, pretože mamke sa prestalo vytvárať mlieko z nejakého dôvodu... A to mojej postnatálnej kondícii taktiež neprospelo... Ako dieťa som mával ekzémy, bol som pomerne bledý, imunita nič moc - ale liekov som bral MÁLO (aspoňže to)... Moja strava bola HROZNÁ.......... Na raňajky piškóty s mliekom a grankom alebo cornflakes s mliekom (samozrejme pasterizované) a grankom, či lekvároše namáčané do mlieka alebo granka, krupica v mlieku s grankom.... Denne 1-2 keksíky .... Z mäsa hlavne kuracie stehná, stroganov, príloha zemiaky alebo ryža... Maslo rýchlo nahradené "masielkom", Vetom.... Proste............HRôZA.......... Vo výsledku znížená kondícia, menšia odolnosť, ale nič extrémne to nebolo, marodoval som tak "priemerne", a v nemocnici som nikdy neskončil, teda až v 18-tke, keď mi zistili na základe bolesti pri obličke, že mám od narodenia zúžený prívod z ľavej obličky do močového mechúra (čiže aj takto potvrdený nie optimálny vývin). Problémy s chrbticou však žiadne, akurát mám plochší hrudník (nemyslím svaly, myslím hrudný kôš) než by bolo vhod (nie je tak rozvinutý, ako by bol, keby som mal lepšie "gény"), nohy krivé nemám, zuby som ale mal "zúžené", strojček pomohol (z čoho asi zúžené ? zlá strava mamky, nekojenie, zlá výživa keď som bol decko až takmer dospelý...)
V 17tich som sa začal zaoberať zdravou výživou, prešiel som si rôznymi omylmy, a zakotvil som u niečoho, o čom som totálne presvedčený, že je skutočne ZDRAVÉ. VÝŽIVU TU ALE NECHCEM ROZOBERAŤ, toto vlákno slúži na iné veci...
Takže do akého "zdravia" ste sa narodili vy ? Boli ste kojení ? Ako ste sa stravovali ako deti, pubertiaci ? A v akom veku ste sa začali aktívne zaoberať zdravým životným štýlom ?
_________________ 29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo....
|