Dobrý deň, chcel by som sa s vami poradiť kto by vedel o podobných problémoch, prípadne ako ich riešiť.
Pohlavie: muž
Vek: 21
Výška: 181cm
Váha:62kg
Nakoľko nedočital som sa o podobných problémoch nikde tak zakladám túto tému.
Už asi vyše mesiac neprimerane veľa grgám. Na lačno, po jedle proste stále každých pravidelne 10-15min. Keď som v pohybe aj 5-10min. A nie su to take mierne grgy ako ked sa náhodne nadychnete vzduchu a si odgrgnete, ale take poriadnejšie ako by ste sa práve najedli a pravidelne 3 až 4 krat po sebe si odgrgnem. Plynatosť vetry ani nemám, stolica je poslednú dobu pravidelná, nie moc tuhá ani moc riedka tak akurát by som povedal. No občas ma mierne popichuje po bruchu a na pravo pod rebrami tam kde je žlčník, pečen niekedy v tej oblasti cítim take ako by ste prelievali tekutinu z jedneho pohara do druheho take podobné zvuky to má. Grganie je také prázdne bez zápachu bez nejakej vyraznej chuti. Ťažobu na žaludku nepocitujem. Fakt ma to grganie začina trapiť, lebo nadmerné grganie môže byť príznakom niečoho čo by v tele nemalo asi byť. Nakoľko podobné lieky ako Espumisan a pod. len lieča príznak plynatosť ale neriešia problém tak ich ani neberiem.
Kúpil som si nejaký čaj v lekárni na trávenie ale nejako nepocitujem zmeny.
Ešte poznámka: jem pomerne pravidelne minimum vypražaného, mäso sa snažim kombinovať so zeleninou, pečivo jem celozrné ale len jednu malu buchtu s maslom a jedným plátkom šunky na ranajky podľa možnosti aj so zeleninou. V práci obedujem pravidelne teplú polievku a hlavne jedlo poslednú dobu si vyberám hydinu ako červené mäso. V práci pijem skôr minerálne vody ale aj čistu z vodovodu. Doma pijem zásadne len čistú vodu, čo je sladena voda ? tu už ani nepoznam ako chutí
Doma si pestujeme zeleninu v záhrade neošetrovane postrekom ani ničim podobným. Pred mesiacom som asi 3 týždne cca robil cviklovo mrkvovo jablčne smothie zdalo sa mi že som bol taký čulejší, ale zabrzdil ma zápal dutín asi týžden a pol možno 2. Bol som u lekára dal mi ATB amoksiklav asi 1000cku dobral som cele balenie ako mi doporučoval, bral som aj probiotiká. Choroba pominula, probiotiká som bral stále este asi 3 týzdne ale potom sa začal objavovať tento problem s grganim čo som hore popisoval.
Mimochodom trochu od veci ale môže to spolu súvisieť: schudol som za rok zo 69kg na 62kg a neviem sa dostať späť na "svoju váhu", v tvári sa mi zdá že som bledší ako pred dvoma rokmi. Na tvári sa mi ešte pred rokom pomerne častejšie robilo akne, skusil som obmedziť cukry v podobe čokolád, keksov a všade kde je cukor v sladkostiach, proste ich nejem, obmedzil som aj mlieko na minimum a môžem povedať že akné zmizlo, len občas sa objavý nejaka vyrážka.
Prosím vás, mohli by ste mi pomocť s mojím problémom ? Fakt už neviem čo mam urobiť.
Občas sa už cítim ako v "začarovanom kruhu"
PS. Ospravedlnte gramatiku a diakritiku, ale píšem z mobilu.
Ďakujem.