Modrovous píše:
Xion píše:
cim dalej sa ide do historie, tym menej masa prosty lud jedol. Kvoli tomu nemali problemy.
Takže chceš tvrdit, že lovci mamutů byli vegetariáni? Jaké je Tvoje IQ ?
Vieš, XION je zmagorený..... Ja osobne mám psychické problémy typu "nenaplnenosť, nedostatok radosti zo života", o.k., ale zdravý rozum mám prítomný a vždy prítomný budem mať. Xion nie. On niečomu uverí (len tomu, čo sa mu hodí), a skutočné fakty, ktoré vyvracajú to čomu verí (pohodlná viera) ho proste NEZAUJÍMAJÚ...
Jeho vôbec nezaujíma, že najzdravšie prírodné ľudské spoločenstvá konzumujú najviac živočíšnych potravín, a že tie s najhorším zdravím ich konzumujú najmenej (a preto majú najhoršie zdravie, najvyššiu úmrtnosť novorodeniat, najmenej odolné telá, a dožívajú sa najnižšieho veku)... Pre neho aj tak bude mäso a vnútornosti ŠKODLIVÉ, a rovnako aj iné živočíšne potraviny budú pre neho ak nie už tak celkom škodlivé, tak ZBYTOČNÉ pre človeka, inak povedané, plne nahraditeľné rastlinnou potravou.
Xion sa už ale vlastne niekde vyjadroval (buď mne do správy, alebo v nejakom topicu tu na stránke...a niekedy tento rok), že si je vedomý toho, že vegánska strava naozaj NEMUSÍ byť dostačujúca pre výživu človeka. Ale - že človek sa môže rozhodnúť aj tak byť vegánom, a deficit rôznych látok dopĺňať doplnkami výživy.... A vidíš - zrazu sa sám seba snaží presvedčiť o klamstvách - napr. o tom, že ľuďom sa žilo najlepšie v dobách, keď nejedli živočíšne potraviny, alebo ich jedli najmenej...
Xion si tiež neuvedomuje, že v lese a na lúkach, v prirodzenom prostredí človeka, človek NEMÁ ŠANCU nakŕmiť sa dostatkom bielkovín a tukov BEZ TOHO, aby konzumoval telá živočíchov, alebo aspoň vajíčka. A to ani na pobrežiach riek, morí, oceánov.
Rovnako si Xion neuvedomuje ani fakt, že v oblastiach trópov TAK ISTO neexistuje žiadny kmeň, ktorý by bol čisto vegánsky... Totiž by stačilo niekoľko generácií na vegánskej strave, a kmeň by VYHYNUL...
Nie len "z ničoho nič" budúce matky a otcovia v kmeňoch sa pred splodením dieťaťa stravujú EŠTE VIAC živočíšnou stravou (a to hlavne vnútornosti a vajcia), rovnako v priebehu tehotenstva a kojenia...
Prečo asi, XION ??? LEN TAK ??? Nie preto, aby sa narodilo čo najzdravšie dieťa ??? ... Si smiešny, Xion. Ale tak - čo s tým spravím ? Nič.