fotof píše:
Dobrý den,
po kontrole na endokrinologii jsem v koncích. Mudr. řekla, že pravý lalok štítné žlázy dle ULTR. tak moc narostl, že musí pryč.Prý utiskuje i průdušnici.Hodně jsem se snažila štítnou žlázu popohnat - kokosák, guarana, tyrosin, selen,zinek, jod, béčka, hořčík, lecitin.....
Vyloučení lepku ne na 100%, když je nouze, nebo ráno není čas tak, chleba se sádlem a cibulí.
Nejím žádné ořechy ani semínka kvůli PUFA.
Mám sníženou funkci a zvýšené protilátky proti štítné žláze. Eutyrox jím omezeně, asi tak poloviční dávky než mudr. dává.
Na jaře jsem přidala i progesteronový krém dle knihy Přírodn.hormon.. léčba, ale od té doby se pravý lalok ještě více zvětšil.
TSH v normě, i když od jara se také zhoršilo, v květnu t.r. bylo 1,5 teď 2,9.
Na otázku, zde něco mohu užívat na podporu štítné žlázy - tyrosin, maku, jod, kokosový olej, se Mudr zhrozila.
Při eutyroxu a zvýšených protilátkách proti štítné žláze se prý nesmí žláza zbytečně popohánět a popichovat,
správně pracovat prý nemůže a dělá to, že roste a zvyšují se autoprotilátky.
Napsala eutyrox 112 denně!!!, že by se mohla o něco stáhnout, ale ne o tolik abych se vyhnula operaci.
Napadlo mě , dávat alkoholové obklady na krk, třeba konopí ve zředěné slivovici?
Dle krkacího testu mám nyní málo HCl, začala jsem s užíváním betainu z Fichemi, plivací test negativní.
"Ježiškovi jsem napsala" o karbonovouu infra saunu a jinak nevím co dělat, zda se uchýlit k eutyroxu 112.
Kdyby někdo měl nějakou zkušenost, poznatek, nebo radu jak z toho ven budu ráda.
Děkuji.
Tak ono je pak otázkou co máte vlastně špatně to by chtělo vidět laboratorní výsledky, nicméně imunitní odezvu ladí do normálu enzymy a možná by šlo vyzkoušet Neprinol, který mám nově na e-schopu. Zeptejte se tedy lékařky na tento přípravek s tím jsou docela dobré zkušenosti.