[quote="Debora":1za5118f]Dobrý večer, pane Zajíčku, prosím o názor a radu. Naše 5 letá dcera se již 3.měsíc potýká s příměsí krve skoro při KAŽDÉ stolici. Začalo to silným opruzením konečníku, zdálo se mi, že jde o kandidózu. Sedacími koupelemi v dubové kůře a řepíku a Imazolem jsem ji toho zbavila. Ale po týdnu se začala objevovat čerstvá krev na konci stolice. Pediatrička nás poslala na proktologii, tam nás hned poslali na rektoskopii v narkóze. Našli anální trhlinu, doporučili větší hygienu, změkčovat stolici stravou (vláknina, zelenina, pitný režim), předepsali laktulozu, Faktu mast a hypermanganové koupele. Vše jsme dělali, ale dodnes bez efektu. Dcera má dvojče, chlapce, který je astmatik a silný alergik na mléko, takže jsem se již dříve začala zajímat o alternativní léčbu. Bílé jedy se snažíme eliminovat, používám reflexní terapii, chodíme na kliniku čínské medicíny, zkoušeli jsme i reiki a odblokování, do koupele přidávám jedlou sodu a mořskou sůl apod. Často je pouze krev na toal.papíře a také se objevil i jakýsi hlen či hnis a také jakoby krevní sraženinky. Snažím se do ní dostat 2dcl vody každou hodinu (což nevím jestli je správné, ale nevím jak by vypila víc naráz), stolici má měkčí, ale formovanou, chodí cca 2x denně(pokud vypije dost tekutin). Asi před 1,5 rokem nás posílali na vyndání nosní mandle, protože dlouhodobě kašlala a měla zadní zelenou rýmu, operaci jsme zdárně odmítli. Občas se jí ta rýma vrací, ale jinak je zdravá, ani alergii nemá. Má hodně ráda sladké (až se mi to zdá divné), ale snažím se nahrazovat ovocem. Nedávno jsem narazila na Vaše stránky, kde doporučujete klyzma ledovou vodou. Od včera to zkoušíme, ale opatrně (jak psychicky tak fyzicky je na to 5leté dítě nezralé....). Prosím, co si o tom myslíte a co byste radil změnit v jakémkoliv směru? Může to být příznak Crohnovy choroby, když jiné potíže, bolesti ani průjmy nemá? Už jsem z toho dost vyčerpaná a nerada bych, aby to na ní zanechalo jakékoliv trauma, znovu se nám nechce podstupovat např. kolonoskopii apod...Děkuji mnohokrát a přeji hezký týden! Debora[/quote:1za5118f]
Na tento problém vám asi MUDci nepomohou, podle mého názoru má namnožené kvasinky, které ve střevě vyvolávají zánětlivé procesy a likvidují střevní stěnu. Za těchto okolností nedokážete tu fisuru uzavřít a dítě zbytečně trpí. To, že jste ji nenechala rozřezat je dobře, ale musíte to řešit systematicky, což bohužel neděláte. Ledová voda není na klystýr, ale pouze na vymývání konečníku a análního kanálu do hloubky cca 4 cm. Prostudujte si toto