K.pv píše:
Dobrý den,
dnes jsem vyzkoušela svou první očistnou proceduru a chtěla bych Vás požádat o případné rady. Pořád jsem se připravovala, že do litrové nádoby vsypu 2 lžičky soli, a tak nechápu jak, ale nakonec jsem našla pouze půllitrovou nádobu, do které jsem místo 1 lžičky vsypávala 2 lžičky, opravdu nechápu, jak mi to nemohlo dojít, že mám snížit dávku. Proto mi už zřejmě dochází ne zcela pohodový průběh.
Využila jsem Lysebetha a jeho skleničkování (250ml) a cvičení, protože už delší dobu praktikuji jógu a přišlo mi to přirozenější. První 2 sklenice, až na extra slanou chuť, proběhly v pořádku, po 3.sklenici šel obsah žaludku ven bohužel vrchem, což jsem se domnívala, že mi způsobuje žaludeční kýla a snížený esovitě zatočený žaludek, který špatně posílá potravu dále, tudíž jsem při dalších sklenicích více cvičila a odpočívala a čekala na sifon. Ten se objevil po 5.sklenici, avšak se objevila neskutečná bolest hlavy a celková slabost, že jsem šanku po 8.sklenici ukončila heřmánkem, který jsem opět nedobrovolně vyzvrátila společně s poslední slanou vodou. Načež se mi udělalo lépe a další várka heřmánku už pomohla. Rýži s máslem pojídám v průběhu dne a piji minerální vodu na střídačku s heřmánkem.
Chci se Vás, prosím, zeptat, zda mohu heřmánek popíjet namísto odvarů jiných bylin a zda jsem si přílišnou dávkou soli nemohla způsobit nějaké potíže?
Velmi Vám děkuji za odpověď a přeji příjemný den
Denisa
Tak mimo nepříjemností a trochu akčního blbnutí při samotné proceduře si tím nemůžete nic způsobit a předpokládám že si vše v pohodě sedlo do normálu. Asi by to příště chtělo takto slanou vodou pouze nastartovat a pak při dalších várkách sůl ubírat jak doporučuji v návodu. Pokud proces již běží není důvod do sebe valit tolik soli a způsobovat si tím nějaké zbytečné nepříjemné stavy. Heřmánkem se také nejde úspěšně předávkovat, nicméně je trochu projímavý tak aby se to kadění vůbec dostatečně stoplo.