zuzis píše:
Tak jsem si dělala test na zjišění té štítné žlázy, jestli je na vině ona, když nemohu přibrat. Každé ráno jsem 10minut si měřila teplotu pod jazykem, snažila jsme se správně, jak to tu popisoval muflon. Vyšlo mi toto: stř 36,45, čt 36,25, pá 36,60, so 36,68, ne 36,45. Nevím zda tyto hodnoty jsou dobré či nikoli. Ale může se člověku snížit funkce štitné žlázy na syrové stravě? Já myslela, že to spíš upraví k dobrému. Našla jsem si výsledky z léta loňského roku, kdy mi dělali testy snad na všechno, našla jsem tam, že hodnoty TSH, T3, T4 jsou v normě, sodík, draslík, vit B12, vápník, hořčík, cholesterol, vše ok.
Rozhodující je teplota 36,6 °C a vyšší. Pod touto hodnotou se dá vysledovat snížená funkce štítné žlázy a patrně i nadledvinek, což samozřejmě rozhodí i ostatní žlázy v těle a pak nic nechodí jak má. Z toho se nechá vydedukovat nedostatek jódu, selenu, bóru, železa, zinku a dalších látek, přičemž jód a selen je nezbytně nutné dodávat, čímž se základní funkce stabilizují. Vzhledem k tomu, jak vám to lítá je nedostatek pravděpodobný a patrně by bylo vhodné se o ten jód zajímat. Máte tu na to celé vlákno a spoustu užitečných informací, tak studujte. Zajistit vám to nedovede, bez dostatečné tvorby kyseliny chlorovodíkové v žaludku, žádná strava, protože vstřebávání životně důležitých látek je významným způsobem omezeno, nebo skoro vyřazeno a je nutné to všechno zase nastartovat. Patrně by se to po nějaké dlouhé době na syrové stravě upravilo samo, ale málo lidí má tu svatou trpělivost.