sparcoo píše:
Ještě jsem se chtěl zeptat pokud mne tedy trápí žaludek.
Jak je to z tuky? Škodí mu větší množství nebo je to v pořádku? Obecně se totiž doporučuje tuky omezit.
Také maso to mi dlouho leží v žaludku a zdá se že mi energii spíš bere.
proboha, člověče, nežijte v projekcích a předsudcích a v tom, co se kde píše v novinách (je jim zcela jedno, co píší, dnes tak, zítra onak).
Dejte na své niterní cítění, na jemné signály těla, pozorujte se, mluvte se sebou, se svými orgány, budujte si svůj metabolismus jako bytost, která je vaším kamarádem, nejvěrnějším! .....
Tuky jsou obecně v našem podnebném pásmu velmi důležité. Jsou nositelem chutí, jsou rozpouštědlem, emulgátorem, některých živin a vitamínů, jsou nejen mazadlem ale i inhibitorem i aktivátorem a katalyzátorem určitých procesů. Jsou zásobárnou energie, ve smyslu tom, že se z nich vyrobí vše, co tělo potřebuje (byť mnohdy za cenu poněkud nepříznivé, nečisté, chemické reakce, přesto to stojí za to, když je tělo v úzkých).
Obecně se doporučuje značně zvýšit příjem tuků (nebudou to ale ty syntetické či chemicky emulgované rostlinné!! - tedy náhražky).
A obecně je maso velmi dobře stravitelné, velmi zdravé, jde o koncentrát energie, živin a minerálů ve velmi dobře stravitelné podobě. Má dokonce výhodné vlastnosti z hlediska hladiny glykemie a jiného.
Rozum do hrsti, člověče, přestaňte se bát kdečeho, žijte už konečně jednoduše, zdravě, nevrtejte se v maličkostech a jednotlivostech.
Když vám to moc nejde, jezte prostě málo. Ale hlavně jenoduše, prostě, obyčejné věci, pomalu, snažte se si vytvořit zvyk. A vypněte mozek. Jezte srdcem, emocionálně.