Alopat píše:
Bílý jed zůstane bílým jedem, i kdyby se prodával jako mořská sůl a třtinový cukr. Na tomto fóru bych raději viděl slazení melasou a v našich podmínkách hlavně medem, který označuji jako sladidlo dlouhověkých. Chuťově si můžeš vybrat od světlého květového (vč. varianty pastovaný bílý), přes tmavý smíšený až po medovicový lesní. Nakupuje se výhradně přímo od včelaře.
No ja ti neviem... Med sa práveže odporúča konzumovať buď samostatne, alebo v kombinácii napr. so škoricou... Ak sa pridáva do jedla, napr. do kaší, tak môže viac provokovať candidu ako cukor.
A zas nepíš, že "bílý jed zústane bílým jedem" ... chceš nazvať aj himalájsku soľ bielym jedom ?
Ono asi je dosť veľký rozdiel zjesť trstinový cukor 25-30g "len tak" nalačno, bez niečoho čo by ho brzdilo, a zjesť ho rozmiešaný v jedle, ktoré obsahuje okrem sacharidov aj napr. 40g bielkovín a 80g tukov + ešte škoricu k tomu...
Prečo tak vehementne zbrojíš proti trstinovému cukru ? Ja som čítal, že cukor je v malých množstvách liek, vo veľkých jed. A nemyslím tým sacharid ako taký...
Navyše, je rozdiel 30g cukru u športujúceho dospelého muža s perfektnou výživou a detoxom, a 30g cukru u 5 ročného chlapca, ktorý konzumuje veľa pšeničného pečiva, a klasickú nekvalitnú bežnú stravu. To by si ty mohol/mať brať na zreteľ