outdoor píše:
mám prosbu na očistu po porodu.
žena je po porodu (měsíc) a ráda by očistila střevo. má tedy i další problém na konečníku, vypadá to nějaký nádor. a já si myslím, že problém je v tl. střevě a bylo by nutné ho nějak pročistit.
Během těhotenství to řešila, že si dala 2x zaječickou hořkou a tak si říkám, co by pro očistu tl.střeva mohla udělat měsíc po porodu? opět zaječickou?
Do Shanky určitě nyní nepůjde.
Tak většinou jde o hemeroidy, ale i to je značně nepříjemné a zaječickou střevo sice vyčistíte, ale asi problém zcela neodstraníte. Je potřeba upravit střevní mikrobiom, většinou lze slušných výsledků docílit pravidelnou konzumací velkých dávek probiotik, ale zaměřil bych se vyloženě na bifidobakterie které lze ve střevě podpořit pomocí vlákniny HMO a Optifibre. Dále bych dodal v rozumném množství třeba půl až jedna kávová lžička psyllium a cca 10-20 g chia semínek rozmixovaných na prášek a zapít dostatečným množstvím tekutin. Ty vlákniny jednak namnoží bifida a psyllium Faecalibacterium prausnitzii, což zlepší tvorbu butyrátu ve střevě, ztlumí zánět a dráždění, plastifikuje stolici a zvětší její objem, tedy vylučování není namáhavé a střevo se nedráždí. Pokud bude něco nejasné klidně mě zavolejte a probereme co a jak.