Jarda píše:
Asi by jste měl vyzkoušet co vám radí člen Xion a je otázkou co všechno máte blbě. U některých lidí to nemusí fungovat protože HCl v sobě pochopitelně nemá pepsin a také mohou mít špatné vylučování žluče, nebo pankreatických sekretů, tedy je to drobátku složitější. Hlavní léčebný prostředek na tyto potíže je klid a to jak psychický tak fyzický a taktéž psychologický. Tím se odstraní stres a sníží hladina kortizolu v těle, která je zodpovědná za vypnutí tvorby HCl v žaludku. Určitě vyzkoušejte po jídle chodit, zvláště po večeři to hodně pomáhá, ale je potřeba minimálně 30 minut svižné chůze někde podle řeky, nebo lesem.
Prejem pekný deň, tímto odpisujem aj na predchádzajúce príspevky, a chcem predom upozorniť že to je kusok dlhšie. Každopádne ďakujem za akúkoľvek pomoc.
Kyselinu užívam teraz tak 10-15 kvapiek myslím že to je už celkom už žiadne problémy cca nemám, nemám ani vetry po jedle čo je dobre, len ma trápi pár vecí.
Ano o peniaze mi tak trochu ide som mladý a ešte študujem takže peniaze nemám a určite aj keby mám tak kupovať raz za 2 mesiace (pri mojom skromnom dávkovaní HCL) platiť cca 25 eur za betain sa mi moc nechce.
Pán Jarda rád by som sa spýtal, - či sa nejak prejavuje keď mam HCL ale teraz už bez pepsinu, môže to byť nebezpečné keď sa mi v tele netvorí prirodzenou cestou ? Pretože ho nedodávam už ani spolu s HCL tak či to nemože robiť nejaké problémy.
-Tiež by ma zaujímalo či sa telo nemôže nejak unaviť napríklad keď dlhodobo (nevedome) človek dáva väčšie dávky HCL ako má a telo si ich potom musí neutralizovať ? je to v poriadku alebo je to nebezpečne ?
- Dalšia vec je, cítim a viem že mam aj problemy so žlčníkom a pravdepodobne aj pankreas, už si robím kuru na pečeň včera som mal prvú, rád by som to ešte nejak podporil - žlčnik, myslíte že stači žuvať ten plod ostropestreca + ta kúra na pečeň ? Myslím že sa jedná aj o žlčové kamene, občas keď užívam magnezium (v prášku) tak som mal pocit ako keby mi to tie kamene nejak rozpúšťalo alebo čo, proste ma začalo pichať v pravom boku. To isté aj pankreas ako náhle si dám jedlo kde je viac tukov tak ma začne bolieť nad pupkom približne v strede a stolicu mam potom väčšinou žltú, pár krát som skusil kokosove orechy a mal som po ních hnačku, skusil som avokádo a to isté.. ako si mam dať do poriadku pankreas a žlčník? Na pečen som v minulosti už 2x užíval výtažok z ostropestreca - sylimarin no nevidím asi moc zmenu. Čo mam prosím vás ešte robiť. Akú stravu by som mal v tomto prípade dodržiavať ? Mám v pláne protikandidovú dietu aspon na pár týždňov 2-3 (+ mam oreganový olej,probiotika,mačaci pazur,berberin, + nejake vitamíny a mineraly - jod,selen,magnezium, mam aj D3+K2 čo mi zvýšilo z pred roka, + dieta samozrejme, nejake klystiry, plánujem jest aj mäso, lebo inak by som na tej diete tažko vydržal, viem že sa to dá aj bez toho ale ja by som bol asi uplne bez energie, kedže tuky mi trávi velmi tažko a mam potom aj stolicu taku, alebo hnačka.
A posledná vec, mám dlhodobé problemy s chrbticou, nijak vážne (dúfam) mam rovnú hrudnú chrbticu, a tlačí sa mi dnu, + pod ľavou lopatkou mam skratený sval, pretože vždy keď natiahnem lopatku alebo ruku cítiť to tam. Môžu byť hore spominané problemy spôsobené aj chrbticou? Ako by ste mi odporúčal vyriešiť alebo nejak výrazne zlepšit môj problem s chrbticou? cvičím viac ako 2 roky na chrbticu, boli obdobia ked som každý den cvičil aj niekolko mesiacov vkuse,nie zatažové cvičenia, skôr take na štýl jogy a podobne, samozrejme občas som si dal aj svalove cvičenia, skúsil som viacero metod.. mal som cviky z rehabilitácie, cvičil jogu (aj cvičím) cvičím aj svalove cvičenia, behavam, chodil som plávať, skusil som aj SM system (tie laná ) fakt neviem ako si pomôcť, je to lepšie než ked sa to objavilo to bolo o dost horšie - bušenie srdca, vysoký tlak, stress atď.. teraz je to viac menej v pohode oproti tomu, ale stále mam rovný ten chrbát a ked na nejakú dobu prestanem cvičit to bušenie sa opäť vráti, mám to vyskušané. Preto sa vás chcem spýtat už rovno v tejto téme nech všade nespamujem, čo by som mal cvičiť, alebo ako riešit chrbticu? Čítal som aj tému o chrbtici, hovorilo sa tam o trakčnom natahovaní, no nikde som sa nedočítal či to niekomu pomohlo.
Aby som to zhrnul:
1. zaujimalo by ma či je dôležité užívať pepsín, či to neni pre telo nejak nebezpečné.
2. Neutralizacia kyselin, v prípade že niekto dlhodobo, ale nevedome užíva nadmerne množstvo.
3. žlčnik,pankreas - nejaká strava (pravdepodobne vyhýbat sa tukom??) alebo malé množstvo?,liečba,vitaminy atď... čokolvek čo môže pomôcť.
4. je vhodna ta protikvasinkova dieta? Osobne si myslím že ju mám aj keď test slín som nerobil.
5. Chrbtica - ako riešiť dalej tento problém.