Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte pro 03, 2024 8:05 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: úte říj 14, 2014 4:43 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 09, 2014 9:12 am
Příspěvky: 30
bluu píše:
Tak se stala asi nekde chyba. Kysele moc nechutna, bezproblemu bych ho pil neredeny. Jen ma zvlastni pachut. Nikdy jsem ho nechutnal tak nemam srovnani. Zkusim tedy udelat dalsi varku ze sladkych jablek. Tenhle byl z kyselych. Diky

Zřejmě se nejedná o jablečný ocet, ale o jablečný mošt. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2014 8:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob bře 30, 2013 6:02 pm
Příspěvky: 64
mam dotaz , delal sem jablecny ocet podle receptu z prvni strany, 10 dnu kvasil , pak precedit a do chladu na tri tydny akorat ted po tech trech tydnech, musi se ho opet precedit nebo je mozne ho pouzivat takovy zakaleny i s tim "bordelem" co tam plave ? uz sem si dal par lzic ve vode a chutove to je ocet a toho kalu tak neni nijak extra moc abych to nevypil , jde mi o to abych treba dalsim precezenim nevylil to nejhodnotnejsi co v tom octu je

_________________
Pošli do prdele každého dřív, než Tě stihne nasrat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2014 11:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
gorol píše:
mam dotaz , delal sem jablecny ocet podle receptu z prvni strany, 10 dnu kvasil , pak precedit a do chladu na tri tydny akorat ted po tech trech tydnech, musi se ho opet precedit nebo je mozne ho pouzivat takovy zakaleny i s tim "bordelem" co tam plave ? uz sem si dal par lzic ve vode a chutove to je ocet a toho kalu tak neni nijak extra moc abych to nevypil , jde mi o to abych treba dalsim precezenim nevylil to nejhodnotnejsi co v tom octu je

No právě ten kal je to co tam má zásadní význam a určitě se ho bát nemusíte. Vypadá sice odpudivě, ale nijak neškodí, spíše naopak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: sob bře 11, 2017 9:31 am 
Offline

Registrován: stř srp 07, 2013 7:39 pm
Příspěvky: 11
Ahoj,

má někdo zkušenosti s tímto octem z DM? díky za reakce


Přílohy:
IMG_3499.JPG
IMG_3499.JPG [ 684.73 KiB | Zobrazeno 25229 krát ]
IMG_3497.JPG
IMG_3497.JPG [ 503.78 KiB | Zobrazeno 25229 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: ned bře 12, 2017 4:43 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Foxx píše:
Ahoj,

má někdo zkušenosti s tímto octem z DM? díky za reakce

Ja mam s tym starym Alnatura z DMky, ale DM vyhlasila, ze Alnaturu nahradi kvalitativne adekvatnymi vyrobkami pod znackom DMBio...s tym z Alnatury som bol spokojny, za tu cenu bol vyborny. Tipujem, ze tento bude tiez dobry, no kupim ho najblizsie az sa mi minie ten stary.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: pát bře 17, 2017 12:26 pm 
Offline

Registrován: pát črc 18, 2014 9:43 pm
Příspěvky: 34
[quote="Foxx":2y9tmuzj]Ahoj,

má někdo zkušenosti s tímto octem z DM? díky za reakce[/quote:2y9tmuzj]
Ahoj, bio jablecne octy z DM jsou to nejlepsi piti co muzes koupit. Take si delam domaci ocet na udrzbu domacnosti a tela. \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jablčný ocet
PříspěvekNapsal: úte led 30, 2018 5:10 pm 
Offline

Registrován: ned pro 22, 2013 10:46 pm
Příspěvky: 52
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť akú odrodu jablk použiť pri výrobe domáceho jablčného octa ? nechcem ten kupovaný filtrovaný a možno aj pasterizovaný z obchodu...

Robili ste si niekedy samy jablčný ocot ? prípadne nemáte nejaké dobré rady ktorú odrodu jablk ? či môžem použiť aj tie z obchodu / trhu ... alebo si budem musieť počkať zase na sezónu.

Ďakujem

Peter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablčný ocet
PříspěvekNapsal: úte led 30, 2018 6:24 pm 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 8:42 pm
Příspěvky: 147
Dotazu rozumím tak, že chcete teď vyrábět jablečný ocet. Domnívám se, že prakticky jakákoliv jablka, které v tuto dobu koupíte, jsou vlastně "mrtvá".....jablka se stříkají, někde ozařují, voskují, aby nevysychala.....atd.
Ocet si můžete vyrobit v létě - když jsou tzv. letní průsvitná jablka, nebo si včas vyhlídnout nějaký opuštěný sad, zahradu, domluvit se s nějakým obyvatelem na vsi......Nejlepší jsou jablka s červíkem, protože ta nejsou stříkaná....a dozrálá přirozeně na stromě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablčný ocet
PříspěvekNapsal: stř led 31, 2018 3:59 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Zatial kup ten z DMky, je celkom dobry.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablčný ocet
PříspěvekNapsal: sob úno 17, 2018 2:48 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
scooors píše:
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť akú odrodu jablk použiť pri výrobe domáceho jablčného octa ? nechcem ten kupovaný filtrovaný a možno aj pasterizovaný z obchodu...

Robili ste si niekedy samy jablčný ocot ? prípadne nemáte nejaké dobré rady ktorú odrodu jablk ? či môžem použiť aj tie z obchodu / trhu ... alebo si budem musieť počkať zase na sezónu.

Ďakujem

Peter

Návodů je na netu dost, ale v tomto období bych to neřešil, ten musíte vyrábět z čerstvých, ideálně nestříkaných, zralých jablek z domácí produkce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob srp 11, 2018 2:37 pm 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 501
Ahojte.
Na pitný režim mi najviac vyhovuje táto zmes : voda, nepasterizovaný jablčný/vínny ocot, vitamín C v prášku (denne dokopy do 1,5g), a himalájska soľ.
Teraz v lete, keď vypijem kľudne tých 3L vody, použijem aj 50ml nepaterizovaného jablčného octu denne. Už niekoľko mesiacov. Od jesene do jari je to nejakých 30ml jablčného octu denne, vtedy sa mi kyslasté pitie až tak veľmi nežiada, a vypijem o čosi menej vody. Vyslovene mi chutí piť jemne nakyslastý nápoj, do ktorého pridám trošku C-čka a himalájsku soľ (cca 2 štipky soli na 3dcl vody)...
Môže mi toto množstvo octovej kyseliny odvápňovať kosti, alebo sa nemusím obávať ? Zatiaľ som si nič negatívne nevšimol ... Denne konzumujem vývar z hovädzích kostí a bravčových koží, v ktorom je dosť minerálov (varené 48 hodín)...
Ide o to, že cítim, ako ma takýto "jemne kyslasto-trpký" nápoj lepšie hydratuje, než obyčajná čistá voda... A aj lepšie mi sadne na žalúdok... Dobre mi naň sadne aj čistá odstatá voda, avšak spomenutý nápoj mi sadne lepšie...
Netreba sa ničoho obávať, či ? ...
Ďakujem za odpoveď/odpovede... \":)\"

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob srp 11, 2018 3:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
JednorazovyNICK píše:
Ahojte.
Na pitný režim mi najviac vyhovuje táto zmes : voda, nepasterizovaný jablčný/vínny ocot, vitamín C v prášku (denne dokopy do 1,5g), a himalájska soľ.
Teraz v lete, keď vypijem kľudne tých 3L vody, použijem aj 50ml nepaterizovaného jablčného octu denne. Už niekoľko mesiacov. Od jesene do jari je to nejakých 30ml jablčného octu denne, vtedy sa mi kyslasté pitie až tak veľmi nežiada, a vypijem o čosi menej vody. Vyslovene mi chutí piť jemne nakyslastý nápoj, do ktorého pridám trošku C-čka a himalájsku soľ (cca 2 štipky soli na 3dcl vody)...
Môže mi toto množstvo octovej kyseliny odvápňovať kosti, alebo sa nemusím obávať ? Zatiaľ som si nič negatívne nevšimol ... Denne konzumujem vývar z hovädzích kostí a bravčových koží, v ktorom je dosť minerálov (varené 48 hodín)...
Ide o to, že cítim, ako ma takýto "jemne kyslasto-trpký" nápoj lepšie hydratuje, než obyčajná čistá voda... A aj lepšie mi sadne na žalúdok... Dobre mi naň sadne aj čistá odstatá voda, avšak spomenutý nápoj mi sadne lepšie...
Netreba sa ničoho obávať, či ? ...
Ďakujem za odpoveď/odpovede... \":)\"

S jistotou to sice nevím, ale jablečný ocet je považovaný za vysoce bezpečný tedy předpokládám že v tom problém nebude.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob srp 18, 2018 10:02 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
JednorazovyNICK píše:
Ahojte.
Na pitný režim mi najviac vyhovuje táto zmes : voda, nepasterizovaný jablčný/vínny ocot, vitamín C v prášku (denne dokopy do 1,5g), a himalájska soľ.
Teraz v lete, keď vypijem kľudne tých 3L vody, použijem aj 50ml nepaterizovaného jablčného octu denne. Už niekoľko mesiacov. Od jesene do jari je to nejakých 30ml jablčného octu denne, vtedy sa mi kyslasté pitie až tak veľmi nežiada, a vypijem o čosi menej vody. Vyslovene mi chutí piť jemne nakyslastý nápoj, do ktorého pridám trošku C-čka a himalájsku soľ (cca 2 štipky soli na 3dcl vody)...
Môže mi toto množstvo octovej kyseliny odvápňovať kosti, alebo sa nemusím obávať ? Zatiaľ som si nič negatívne nevšimol ... Denne konzumujem vývar z hovädzích kostí a bravčových koží, v ktorom je dosť minerálov (varené 48 hodín)...
Ide o to, že cítim, ako ma takýto "jemne kyslasto-trpký" nápoj lepšie hydratuje, než obyčajná čistá voda... A aj lepšie mi sadne na žalúdok... Dobre mi naň sadne aj čistá odstatá voda, avšak spomenutý nápoj mi sadne lepšie...
Netreba sa ničoho obávať, či ? ...
Ďakujem za odpoveď/odpovede... \":)\"

Já bych ten ocet neužíval denně, ale pro jistotu třeba jen třikrát týdně. Všeho moc škodí a nedá se stoprocentně říct, jestli pravidlený přísun kyselin z octu může dlouhodobě škodit, či nikoliv. Minimálně zubní sklovině to dělat dobře nebude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: sob srp 18, 2018 10:21 am 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 501
Ates : rychle vypitie 3dcl vody s 2ma stipkami soli a 10ml jablcneho octu nemoze zubom vobec nijak uskodit. Odvapnovanie som myslel z hladiska, ci nahodou octova kyselina (konkretne jablcna nepasterizovana) v urcitom mnou prijimanom mnozstve nemoze odvapnovat nie len zuby (a to NELOKALNOU cestou), ale aj kosti. Istotu v tom mat ale asi nebudem... V kaxdom lripade cista voda ci cisty bylinkovy caj (bez niecoho jemne kysleho) mi "nereze"... A sladke pit nechcem... Staci 10ml orechoveho likeru z Chorvatska denne... \":D\"

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jablečný ocet
PříspěvekNapsal: úte bře 31, 2020 10:06 am 
Offline

Registrován: čtv čer 14, 2012 12:25 pm
Příspěvky: 148
Zdravím, ja jse delal jablecny ocet, z planych jablek ktere jsem sebral na podzim v hluboke prirode.
Nic jsem nemyl, jen jsem je rozkrajel, prohnal prez Angel, dal do demizonu, jen tu stavu nic jineho.
Za 3 mesice hotovo a tak znamenity ocet jsem nikdy nemel,navic se na povrchu vytvorilo neco co
Vypada uplne stejne jako kombucha, asi nejake spolecenstvi bakterii, kazdopadne to zkusim z toho
Demizonu dostat a pouzit to jako kombuchu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz