@jarda
Citace:
Ohledně té chemoterapie to je zajímavá informace, můžete ji nějak rozvést a případně dát i zdroj surovin, respektive doporučitelný vyzkoušený tip na konkrétní produkt který používáte a trochu šířeji popsat i přípravu, může se to dost lidem hodit.
Dobre. Skusim o tom nieco napisat.
Ucinky misa popisuje Herman Aihara v knihe Zaklady makrobiotiky. Popisuje neuveritelne liecive ucinky misa z nemocnice v Nagasaki po explozii atomovej bomby v roku 1945. Nemoc z oziarenia nam snad v sucasnosti akutne nehrozi.
Aktualnesia je liecba rakoviny. Nie kazda chemoterapia pre kazdy druh rakoviny je rovnaka a nepouziva rovnake druhy tzv. chemoterapeuticke schemy. Osobne mam skusenosti s Hodgkinovym lymfomom, ktory je celkom dobre liecitelny vdaka chemoterapii. Samozrejme, ze aj uspesna liecba si vyziada svoju dan a organizmus dostane skutocne zabrat. Takze ked uz to clovek absolvoval a mal to stastie ze to prezil, je vhodne organizmu pomoct zbavit sa (aspon z casti) svinstva, ktore sa do neho dostalo behom liecby. Makrobioticka strava je urcite jednou z ciest a miso, aspon podla mna a mojich skusenosti jeden zo zakladov ciest k uspechu. Pri chemoterapii pouzivanej pri liecbe HL je okem ineho v hojnom mnozstve pouzivana platina, ktora tiez patri medzi tazke kovy. Miso je prave to, co moze rezidua tazkych kovov z organizmu dostat.
Existuje vela druhov. U nas sa bezne daju zohnat tri druhy:
- mugi: soja, jacmen, voda,sol
- hatcho: soja, voda, sol
- kome: soja, ryza, voda, sol
Ja osobne pouzivam miso mugi. Kdesi som cital, ze je urcene pre kazdodenne uzivanie, ale teraz neviem kde. Okrem toho mi chuti najviac. Skusil som aj ine. Dcera mi doniesla miso priamo z Japonska. Vyzeralo inac ako mugi, chutilo inac, neviem co to bolo zac, lebo na sacku boli len japonske znaky. Pouzival som ho niekolko tyzdnov a nemal som ziadne problemy.
Miso mozete uzivat ako dochucovadlo do omacok, salatov a vsetkeho co vas napadne. Ja ho pouzivam do teraz uz tradicnych rannych polievok.
Moj recept:
Neviem skutocne mnozstva, vsetko robim "primerene".
- 2 dcl vody
- morska sol
- riasy wakame (mozu byt aj ine)
- huby shitake ( ak nemate cerstve, treba ich vecer dopredu namocit )
- pseno ( cesky jahly)
- mozete pridat ryzove slizky a mam rad aj nadrobno nakrajanu cerstvu cibulu
- v troche teplej vody rozpustim 1/2 PL misa
Varim asi 15 minut. Po vypnuti pridam rozpustene miso.
A teraz - varit? alebo nevarit?
Ja hovorim nevarit, ale makrobioticke autority tvrdia varit 3 minuty. Podla mna ciel varenia je lepsie rozpustenie misa. Ked skusite moj postup zistite, ze sa nerozpusti uplne dokonale a ked sa vam dostane nerozpustene do ust, jeho chut je velmi intenzivna a niekomu to moze vadit. Mne nie.
Dalsia vec je, alebo moze byt, ze neprevarene miso vas moze trebars po hodine prehnat. A to tak, ze ked ste napriklad v elektricke tak to moze byt skutocne problem. Kazdy z nas je iny a ucinky mozu byt rozne. Treba vyskusat.
Zelam vsetko dobre. Miso polievkou vo svojej zivotosprave urcite nic nepokazite ani vtedy, ked ste nepresli chemoterapiou.