martin6879 píše:
Dobrý den,lugol zatím neužívám,nejprve si o tom víc přečtu a nastuduji z dostupných informací,zatím mám v tom zmatek,ale budu se snažit to zvládnout apochopit tuto problematiku,jen bych měl ještě jeden dotaz na pána Jardu,cca před rokem a půl jsem si zastřihl nehet na palci u nohy až do masa,nevěnoval jsem tomu pozornost a ten palec mi do 14 dnů natekl , strašně to bolelo a tvořil se mi hnis, paní doktorka mi předepsala betadine mast a roztok a s tím jsem si to mazal a potíral a vymačkával hnis,ale ten jod mi na to nezabral ,dva měsíce jsem se trápil , nakonec mě obvodní doktorka poslala na chirurgii na odstranění nehtového lůžka , ale v tu dobu jsem zrovna onemocněl angínou,takže jsem dal přednost antibiotické léčbě angíny, ta mi až po třetích ATB ustoupila ale pořád mě bolelí mandle, s ůžasem jsem přišel na to že palec na noze byl do týdne po prvních antibiotikách vyléčený, mám ho nádherný hezčí než na druhé noze,ještě že jsem neposlechl obvodní a nešel na tu chirurgii,asi bych se trápil v bolestech doted,nicméně ty antibiotika mi pomohly na to nehtové lůžko a navíc mi odstranily plíseň mezi prstama na noze, nyní mám voňavoučké nohy jako miminko ,žádné mykoidní krémy ani betadine na tu plísen vůbec nezabíraly,trápilo mě to7 roků a najednou antibiotika a mám po problému,ale ty mandle mě trápí pořád ,na to na co měly ty antibiotika účinkovat, tak nezabraly ,až po třetích ATB se mi trochu ulevilo,ale od té doby mám chronickou tonzilitidu,má otázka zní,jaktože ten jodový krém nezabral na ten palec a místo toho zabraly antibiotika , které jsem měl předepsané na angínu ???? Jod ničí veškeré bakterie a viry , tak proč mi nezabral na obyčejný zánět nehtového lůžka ???
Některé věci co píšete jsou naprosto logické a není se čemu divit. ATB se za určitých okolností dají aplikovat i jako prevence proti střevní rakovině a jsou na netu skupiny které je dlouhodobě užívají z tohoto důvodu. Člověk by si na první nástřel řekl, že to je banda tupounů, ale pokud se nad tím zamyslíte je to docela logické, protože zlikvidují bakteriální šmejdy ve střevě. Z uvedeného logicky plyne že jste na těch nohách asi léčil plíseň která tam nebyla a šlo o bakteriální problém. Totéž by měl zvládnout na pokožce a do hloubky cca 5 cm pod pokožkou jód, ovšem musí jít minimálně o standardní lugol v koncentraci 1% a natírat stále, aby místo bylo pod trvalým krytím, nebo aplikovat silnější variantu 5-10% a to zlikviduje skoro všechno na co se podíváte, nicméně takový patrně nekoupíte, ten by si musel člověk doma vyrobit.