davidrw píše:
Zdravím Vás,
potřebuji poradit s následujícím:
Jsem velmi citlivý na kofein. Stačí mi dvě kávy ráno a nespím. Tolerance se po čase samozřejmě zvyšuje. Vím, že jsem na kofeinu závislý. Dokázal jsem jednou nepít kafe tři měsíce. Bohužel bez kofeinu se nedoážu soustředit, nic mne nebaví, nedokážu téměř pracovat. Jsem apatický, nesoustředěný.
Netuším, kde všude v mém těle může být problém. Zkoušel jsem meditace což s kofeinem nejde ... Zkoušel jsem za život spusty věcí, vitamíny, čistit tělo a další. Asi ne úplně správně. Kofein mě dělá agresivním nebo úzkostným. Bohužel po pár týdnech, kdy nedokážu pracovat a soustředit se sáhnu i pod vlivem stresu a výčitek po kofeinu. Pak jsem schopen pár týdnů fungovat, ale vzhledem ke zvyšujícímu se množství kofeinu pak nedokážu pořádně spát.
Děkuji za jakýkoli směr. Zkoušel jsem vitariánskou stravu po pár měsícu až půl roku. Zkoušeli jsme i jiné diety. Netuším už čím to může být.
Díky za cokoli.
To je trochu složitější, podle všeho slábnou hormony a ještě budete mít patrně rozhozené neurotransmitery, což by mohlo zlepšit podávání konkrétních aminokyselin. Každopádně bez testování to smysluplně udělat nejde, protože bez toho se asi netrefíte co vlastně nefunguje. Můžete vyzkoušet dodat některé aminokyseliny například tyrosin, nebo glutamin, zafungovat by mohla i GABA. Kofein sám o sobě nic neřeší pouze zrychlí přísun energie a jak rezervu vystřílíte chcípnou vám baterky. Čistě teoreticky by mohlo zafungovat i užívání koenzymu Q10 v dávce 200-400 mg denně.