kacule píše:
Dobry den, jsem v podobnem foru poprve, tak snad pisu novy prispeveke k Šankhaprakšálana: prave jsem se o ni pokusila dle vaseho navodu. Mozna jsem pila vodu prilis pomalu, ale cele to trvalo par hodin a presto, ze jsem vypila cca tech 20 sklenic (hrnku!!! - jr to stejne?), neprocistila jsem se uplne, voda vytekala temer cista, ale stale v ni byly male kousicky, jakesi zbytky, prislo mi jako slupky od seminek, tech jim opravdu mnoho (i jine celozrnne stravy atd-vlastne se stravuji velmi zdrave, hodne vlakninny, zeleniny cestve atp ,hodne lneneho seminka pomleteho, je mozne, ze to bylo toto?) Zkratka uz jsem po tolika hodinach nemela dalsi silu k piti, najedla jsem se tedy ryze s ghee a ted cekam, az sifon bude ukocen, zatim stale nuceni na zachod, ale s tim pocitam. Jen se chci zeptat, zda jsem stale i po 4h mela pokracovat v piti a cviceni, dokud by ze strev opravdu neodchazelo nic nez cira voda? Neni toi pro organismus zatez? I takhle dlouho bez jidla a piti vlastne, jen ta slana voda do strev. Priste to zkusim cele zrychlit, jestli k tomu jeste najdu silu;) Zpocatku mne mozna brzdil strach, ale pak uz nemoznost sul pozrit, zkusim priste mozna ten bujon. dekuji predem za odpoved;) Katka
Tak myslím že jste to zvládla perfektně a není důvod k obavám z dalšího pokusu.Trochu zbytků zůstane ve střevě prakticky vždy, to zase nemusíte tak hrotit a vyprat střeva jak pivní trubky, ale určitě to ničemu nevadí.