[quote="rychlyradim":3fpnlz4s]Nevím, kam přesně zařadit můj dotaz, ale vzhledem k tomu, že všechno souvisí se vším, zkusím to zde:
Máme 8 měsíčního syna. Částečně kojený, zbytek na příkrmech nebo umělé mléko. Už od narození je velmi plačtivý, jeho dobrá nálada se střída s "mrčící a uřvanou" náladou. Nejdříve měl problémy s krmením, pak bolavý konečník (zřejmě musel mít párkrát tuhou stolici a ta mu konečník natrhla), a nakonec mu nesedí příkrmy z ovoce - čeká se na výsledky z krve. Řešili jsme to, zdali málo nejí. Avšak přibíral tabulkově, plenky jsou načúrané hodně. Problém s jídlem však spočívá v tom, že nikdy neví, kdy má dost, prostě pije a pije až zvrací - tento problém přetrvává dodnes. Zkoušeli jsme různé kojenecké váhy pro určení, kolik nakojit atd. ale vzhledem k tomu, že při každém položení váha ukázala jinou hodnotu (u všech), vážení je bezpředmětné. Z přejídání je mu určitě špatně a tím se to odráží i v jeho náladě.
Další problém je to, že usíná velmi ale velmi problematicky. Usinání probíhá tak, že si s ním lehne v pravidelný čas (pokud se zdá být hodně unavený, tak dříve) do postele společně manželka. Vždy se zdá, že usíná, pak se probudí a hystericky pláče - pokaždé! Usínání pak trvá min 1 hodinu a více. Nikdy se nestane, že by usnul s klidem. Zkoušet různé taktiky uspávání asi také není správné, důležitá by měla být pravidelnost?!? Problémy s usínáním neřešíme jenom my - dle diskuzí.
Manželka je totálně vyčerpaná.
Budu rád, za jakoukoliv radu, jak uspat dítě, nebo ho nakrmit tak, aby nezvracel. Klidně i doporučení nějakého odborníka. Děkuji[/quote:3fpnlz4s]
Ono hodně záleží co za problém vlastně řešíte, ale jako nejmarkantnější mě připadá zamoření trávicího traktu nějakou bakterií a z toho plynoucí komplikace. Jednak to nesmyslně usilovné přejídání, které podle všeho značí že nekrmí pouze sebe, ale i nějaké šmejdy a z jejich rejdění je pochopitelně intoxikovaný a trvale vnímá buď psychický, nebo i fyzický diskomfort a dle toho pak reaguje. Za mě bych jednoznačně vyřadil to umělé mléko a sledoval defekaci s tím že by měla být pravidelná a stolice by měla být hnědá, jinak máte signál že to asi nedávají