Bodhisutfa : idealne je cvicit doma, mat vsak dobre domace vybavenie (hrazda, TRX, odporove gumy, Kettlebell...), cvicit s tym vybavenim, a s vlastnou vahou. Cvicit aj rano, aj vecer. Nikdy nie do vycerpania z treningu.
Inak, mat svaly ma same benefity...pokial su to prirodzene svaly bez prezierania, a bez steroidov.
Cvicenie "nalacno" (8 a viac hodin po jedle) pomaha katabolizovat chore bunky.
Ja cvicim rano nalacno (cca asi 21 hodin po poslednom jedle - lebo jem v 3 hodinovom okne = IF 21/3), a vecer kvazi nalacno (takych 8 hodin po zjedeni posledneho (u mna druheho z dvoch) jedla dna.
Rano cvicim viac doplnkovych cvikov (5 tibetanov, visenie, stojky, mostiky, kratky jogging), vecer viac silovych, ci hmotu tvoriacich cvikov (TRX, odporove gumy, kettlebell, hrazda, unilateralne drepy...).
Neuzivam ziadny protein v prasku, ani kreatin. Rano som "mensi", a v priebehu dna naberam plnost svalov (asi ako kazdy kto ma denne 21hod lačnovku, tak na jej konci mam najmenej "plne" svaly).
Vzhladom na to, ze nasi najblizsi pribuzni (stavbou tela) su opice, ktore vlastne precvicuju cele telo pri svojom pohybe (chodza, beh, skoky, splh, vis, atd), tak povazujem za dolezite cvicit nie len formou rezkejsich prechadzok, ale o nic menei formou pisolnovania celeho tela, idealne pomockami ake som vypisal. Len dolezite - necvicit do vycerpania... Ano, zacvicit "seriu" nadoraz, ale nedavat ich velky pocet, coho vysledkom by bolo citelne vycerpanie.
Prsro som si rozdelil cvicenie na rano a vecer, 7 dni v tyzdni... Aby som predisiel vycerpaniu, ake som zazival roky, ked sol cvicil hoci len 3x tyzdenne, ale cele telo kazdy trening, v posilnovni, a 2,5hod s kratuckymi pauzami medzi seriami... Vtedy sa mi po treningu uz ani nepostavil, a nebola ani najmensia chut... A tak to nema byt