enigma píše:
Ďakujem za info, nechcem to zakríknuť ale aj lekár sa divil, že mu chutí jesť . Ako som hovorila snažím sa ho držať na surovej strave, popritom mu dávam zelený jačmeň /prášok/ chlorela, pred chemo som mu začala dávať kolostrum,/momentálne nie/ indol3c,B17, občas biobran, každý deň má v miske marhuľové horké jadrá , pár paraorechov, madle a a goji.Robím mu rozmarínový kúpeľ s o soľou z mřtveho mora. Do vareného jedla mu dávam ľanové semiačka, fenykel, riasy. Má možnosť výberu rôznych kozích syrov ale mu nevoňajú. Radšej by chcel ovčie, mám možnosť získať aj kozí tvaroh tak mi ten typ na tú sírovu patlaninu prišiel vhod, určite s cesnakom, ako aj s cibulou a čili mu to bude chutiť. Oleje sa u nás už používajú len olivový, pestrecový, repkový, a marhuľový - všetky za studena lisované z bio obchodu ,soľ himalájska. A cestovinu len z čistej pohánky. Je to veľmi ťažké lebo by som to chcela rôzne spestriť len sa bojím aby som niečo neurobila zle. Varené zemiaky sú zlá voľba ? Ak by Vás prosím ešte niečo napadlo čo by som ešte mohla urobiť, nie len čo sa týka jedla - budem veľmi rada. /Ťažko sa s tým bojuje keď mu u lekára hovoria že môže aj kačicu s kapustou./
Píšete to všechno správně, ty brambory opravdu ne a obilovin velice málo, hlavní je přísun omega 3 mastných kyselin a kvanta zeleného, čili chlotela, spirulina a zelený ječmen, nebo listové zeleniny, třeba špenát.