[quote="canonmp150":2083jo95]Dobrý deň v 03/2017 som začal mať tráviace problémy,ktoré sa stupňovali tým, že mi čoraz viac prestalo chutiť jesť a pociťoval som čoraz viac väčšiu nevoľnosť od trávenia. V 07/2018 moje problémy vygradovali s tým, že sa mi narušil spánok, tak že som sa budil čoraz viac a viac až som prestal takmer vôbec spávať a do toho častejšie hnačky a nevoľnosti. Po cca týždni narušeného spánku sa mi začala naštrbovať psychika s tým, že som začal mávať bezdôvodné úzkosti. Sám dobrovoľne som navštívil psychiatričku s tým,že mi diagnostikovala úzkostno-depresívnu poruchu a začal som brať antidepresíva, neurol a lieky na spanie. Spánok sa o čosi upravil avšak psychika kolísala rôzne raz lepšie a raz horšie. Dr. skúšala namne meniť rôzne antidepresíva no mne bolo stále len a len horšie od trávenia ktoré tiež dosť ovplyvňovalo moju psychiku. Po cca 5 mesiacoch to somou vzdala s tým, že som rezistentný na lieky. Počas tohto som poctivo navštevoval aj psychologičku, ktorá sa snažila nájsť dôvod mojich problémov, pričom čoraz častejšie mi opakovala, že podľa nej problém nie je v psychike ale vo fyzickej chorobe trávenia. Taktiež uvádzam, že okrem tohto som navštevoval aj gastro, kde mi robili asi všetky vyšetrenia no nič nenašli, čo ma len utvrdzovalo, že problém je niekde v psychike. Po stálych urgenciách moje psychologičky som teda znova tlačil na gastrentrológa ktorý mi spravil opakovane vyšetrenia, kde mi na magnetickú rezonanciu a zistili zápal čreva v oblasti ilea, kde mi po tomto zistení spravili opakovane kolonoskopiu, kde v oblasti ilea našli zápal a menšie afty, nič však extrémne či vážne. Diagnóza pravdepodobne Crohnova choroba. To ma síce nepotešilo no aspoň som dúfal, že mi už nejak pomôžu z mojich nevoľnosti a tak mi nasadili Pentasu po ktorej mi bolo ako po všetkých možných liekoch za posledný rok zle. Stolica sa za posledné 3 mesiace upravila na normálnu, no čo sa týka nevoľností najprv mi bývalo zle len ráno, potom už aj poobede a teraz mi je zle celý deň, s tým, že mávam pocit na zvracanie a silne nechutenstvo. Schudol som cca z 85kg na 69kg a to som sa snažil pchať do seba nasilu potravu.
-robil som si aj test na HCL- výsledok pri kopitej lyžičke sódy opakovane som si vôbec negrgol a tak som skúsil Betain HCL no nepomohlo, kde jeho test či mi na lačno bude zle som tiež skúsil avšak začalo ma páliť až pri 3 tab. Opakovane som ho teda skúšal no úľavu mi nepriniesol aj keď by som mal mať málo hcl.
Moje problémy: celodenná nevoľnosť a únava, nechutenstvo, tlak v oblasti pupka pociťujem ako keby búšenie v bruchu (pulzácia ) časté vredové vyrážky s hnisom, smrdí mi strašne s úst, ale keď sa najem tak to prestane, zavše keď mi je viac horšie sa budím v noci, neviem či Crohn je moja hlavná príčina ťažkosti, kedže jej prejavy mi mali byť iné ako pociťujem ja, alebo je to následok môjho pokazeného trávenia, preto uvažujem aj o domácej transplantácii črevnej mikroflóry ( tu by som ocenil každú radu a skúsenosť ). Zaujímalo by ma aký pohľad máte vy na dané zdravotné problémy, lebo už som naozaj na pokraji síl, takto vôbec nežijem len prežívam. Ďakujem za každú reakciu.[/quote:2083jo95]
Tak TSM vám může dost pomoci, ale hlavně je to o zklidnění psychiky a správném stravovacím režimu. Sice píšete co všechno vám je, ale nic o tom že by jste to nějak řešil mimo chození k lékařům, což je pochopitelně ve vašem stavu blbost s tím vám tam nikdo nemůže pomoci s tím si můžete pomoci pouze sám. První věc je vyzkoušet upravit stravu podle mě zhruba ideál může představovat SCD, GAPS, nebo paleo, dodat HCL, hodně spát a minimálně se nervovat. Předpokládám že lepší než ty všechny prášky co jste do sebe zatím sypal bude prostě chodit někde lesem, nebo podle řeky a nemyslet na kraviny, dostatečně a z pohledu nutrientů kvalitně jíst, hlavně rovnat hořčík a třeba schizandrou pořešit