Ates píše:
Tohle bych netvrdil. Například při kandidóze je med škodlivější, než bílý cukr.
Tak to jste napsal pořádnou hovadinu a šíříte zdraví nebezpečnou pomluvu - prosím už tak nečiňte, stojí proti Vám manipulátorům i vědecké důkazy potvrzující mnou vyzkoušenou a popsanou antimikrobiální a antifungální aktivitu včelího medu. Asi jste se k nezpracovanému surovému medu přímo od včelaře nikdy nedostal a znáte pouze pančované produkty z obchodní sítě. Cukrovinky a bílé pečivo mi dělají problém dosud, ale vlastním medem zpočátku po lžičkách a dnes již po lžících sladím ke své spokojenosti každý den - čím víc ta nákaza (u mě prvoky z nepřevařené pitné vody) odcházela, tím víc jsem si mohl dovolit. Měl jste tu žaludeční dysbiózu s těžkými únavovými stavy, úzkostmi a neurologickými příznaky já nebo Vy? Chcete tím říct, že nepoznám po čem mi ráno bolí a po jídle škrundá v žaludku? Pokud se honíte za přeludem candidy a bakteriálního rozvratu, které jsou z hlediska střevní parazitózy pouze sekundárním osídlením, tak Vás mohu spolu s v kruhu se točícím členem sparcoo pouze politovat, aneb komu není rady, tomu není pomoci.
Metodické doporučení - parazitičtí prvoci v pitné vodě
http://www.szu.cz/tema/zivotni-prostredi/metodicke-doporuceni-paraziticti-prvoci-v-pitne-vodeMed má antifungální účinek proti kmenům kandidy
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16702110Porovnání vlivu medu a mikonazolu na Candida albicans in vitro
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3814582/Effect of honey on mRNA expression of TNF-α, IL-1β and IL-6 following acute toxoplasmosis in mice. Treatment of the mice with honey reduces parasite multiplication in the brain.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27591508