Jarda píše:
Lukopren píše:
Mylsím, že technika TSM, kterou jste podstoupila, byla správná. A pokud dárkyně měla zdravotní testy, nebere hormonální antikoncepci a dodržuje bezlepkovou dietu, tak cena 30 000 Kč je adekvátní. Mnoho lidí si neuvědomuje, že dárci dodržují bezlepkovou dietu, podstupoují pravidelně spoustu drahých zdravotních testů. A ještě musíme vzít v úvahu, že většina českých dárců jezdí darovat stolici do zahraničních klinik v Britnii, Německu či Švýcarsku a tam dostávají za stolici 2000 až 3000 EUR, což je při momentálním kruzu 50 000 až 75 000 Kč, takže když v ČR dělají dárcovství za 30 000 až 40 000 Kč, tak vlastně už dělají velkou slevu. Já rozhodně dárcům jeich peníze nezávidím a neodsuzuji je za to, protože dělají dobrou věc, tedy pokud se opravdu jedná o zdravé dárce, kteří nezatajují třeba nějakou chorobu, nebo podku se nejedná o dárce, který nedodržuje bezlepkovou dietu. Ale pokud je dárce 100 procentně zdravý, dodržuje zdravou dietu, má zdravotní testy, tak si ty peníze zaslouží. Já jim ty peníze nezávidím a myslím si, že proti farmaceutitckému průmyslu jsou dárci mikroflóry užiteční.
O tom zda je to užitečné já nediskutuji, je to svým způsobem řehole a netvrdím že je s tím spojeno spousty příjemných zážitků, tedy si nadstandardní odměnu určitě zaslouží, ale mělo by to být trochu úměrné místním možnostem. Rozhodně nelze srovnávat cenu této služby ve státech kde je plat mnohonásobkem místního platu a kde i podpora sociálně slabého je stále daleko vyšší než místní velice slušný plat. Každopádně i při zvládnutí deseti darování za měsíc při ceně 15000,-Kč, tedy částku poloviční než paní zaplatila, dárci zajistí 150000,-Kč čistého, protože jsem ještě neslyšel o tom že by tuto službu šlo oficiálně provozovat jako živnost a tedy i zdanit. Takovou částku v čistých si tu vydělají pouze hodně vysoko postavení a pokud to hodně zlehčím tak ji určitě nedostanou za hovno i když třeba ve sněmovně ano, ale trochu jinak. Prostě můj názor je že to je přepálené, ovšem chápu že tento stav se neúprosně řídí zákonem Klondajku, kde nejmodernější vzor vinčestrovky stál dolar a svazek ředkviček dva dolary. Tento paradox vznikl z aplikace jednoduché logiky že vinčestrovek je prostě více než ředkviček. Zde to tedy může vyřešit vyšší zájem o nabídku této služby a tím automaticky klesne cena, tedy snad se i zde dočkáme slušné možnosti si svůj zdravotní stav svépomocí upravit do normálu.
Také mám pocit, že je to jen o penězích a spousty příspěvků na netu jsou od dárců a ne vyléčených. Já znám vyléčené reálné opravdu jen 2. A ty měly to štěstí, že to měly jedna doma zadarmo od kamarádky, která ji chtěla pomoci a jedna v nemocnici podvodem - pokaždé jiné množství, dárce - kamarádky - a zabralo na dost zásadní věc . Znám je reálně . Mě to bohužel nezabralo....a snaha byla obrovská. Zkusím ještě ten klystýr i od dárce - ale 2 l po dárci rozhodně nechci a vím, že to musí být někdo, kdo to udělá pro mne. Abych si alespoň byla jistá, že drží dietu, jeho zdravotní testy jsou reálné.. Jinak od "profesionálních" dárců jsem dostala nabídek 8.....7 z nich to opravdu mělo jako jako rychle vydělat a nepracovat......a o třech vím bohužel už jistě, že lhaly až se jim kolem úst prášilo....on člověk co je na skočení z okna kvůli svému zdravotnímu problémů je totiž lehce manipulovatelný....ono , když máte bolesti každý den , tak pro vyléčení uděláte hodně.....zkusím znovu, ale spíš se bojím,abych tu poslední šanci neztratila. A orientovat se ve všech těch diskuzích....ono to je bohužel tak , jak Jarda píše. Škoda, že v mé rodině nemůže být nikdo dárcem, ti by pro mne po těch letech trápení dietu dodržovali, udělali klystýr, cokoliv, aby to peklo konečně skončilo. Kamarádky také, ale nejsou vhodnými dárkyněmi, bohužel.