U nás v rodině pomohlo podstatně zredukovat sacharidy - naprosto žádné sladkosti na bázi cukru, tedy žádný bílý cukr, sladkého ovoce s rozumem, žadné dortíčky, buchtičky, ideálně i omezit pečivo (rohlíky), zkrátka něco jako paleodieta na bázi masa a zeleniny...
Kravské mléko vysaďte, až se to zlepší můžete ho zkusit vrátit a uvidíte, zda se to zhorší, nebo ne.
Dítě bylo téměř v pořádku, pak od babičky, která měla svůj rozum a nedala si říct, dostalo sladkého co si řeklo, a atop se vrátil - to asi u 18 měsíčního nehrozí, ale pozor na to ve vyšším věku. Namísto sladkostí byli haranti naučeni na sušené banány, takže když ostatní děti mlsaly bonbóny, oni si dostali sušený banán a také mlsali a byli spokojení.
Vzhledem k tomu cukru je v pozadí něco, co se živí cukrem.
Prý na atop dobře funguje nimbový (neemový) olej - dá se přidat do kokosového oleje, praktickou zkušenost s jeho použitím na atop nemám, já ho používám na sebe a dospělé okolo jako součást krému na bázi kokosového oleje.
Inspiraci co dál zkusit, můžete vzít zde:
http://thehillhangout.com/2013/01/our-m ... or-eczema/Nicméně než takto drsně - relativně málo ředěný jablečný ocet přímo na poškozenou kůži mi přijde jako mučení a přijde mi to zbytečné. Na druhou stranu okyselit každou koupel přidáním rozumného množství jablečného octa by mohlo pomoci změnit pH pokožky.
Ale příčina je někde uvnitř - viz ten cukr.