fototyp píše:
Cetl jsem na ncbi.gov ze pri 6ti jidlech denne namisto 3 treba, nebylo zjisteno, ze by to melo vliv na hubnuti.
Ale o to mi nejde, nekde jsem cetl, ze kdyz clovek ji casteji nez kazde 2-3 hodiny, tak je v nejakem stavu neustaleho traveni a to nevim jake ma nasledky.
O hubnuti mi vubec nejde, zajima me jak casto je optimalni jist, vim ze to komplikovane kazdy je jiny.
Obecene honde pit a jist zdrave carbohydraty ktere nepodporuji hlad a rozkousat jendo sousto 20x a pockat 20 minut nez se dostavi pocit nasyceni a jist do polosyta.
Mam jist proste jak mam hlad a dodrzovat zasady zdraveho stravovani, nebo v rozmezi 2-3 hodin mezi jidly ?
Na to podle mě není jednotná odpověď a stejně jak některé směry doporučují jíst v podstatě stále, tak jiné zase skoro vůbec a kde je ten optimální režim to je velký otazník. Osobně se domnívám že se to optimum bude dost lišit i podle klimatického pásma kde se člověk momentálně vyskytuje, tedy ve velkém vedru stačí málo a ještě lehkých jídel a v mrazech relativně hutná jídla a poměrně hodně. Osobně zastávám názor že zde je aplikovatelná zlatá střední cesta tří jídel denně, která by mohla vyhovovat, tam je odstup jídel celkem dostatečný a trávení nejede stále. Každopádně i zde znám jedince kteří jedí pouze jednou denně a plně jim to vyhovuje.