JednorazovyNICK píše:
Alopat : vidíš, a NWO sa snaží pretlačiť, aby ľudia konzumovali čo najviac ovocia.... a tak aby sa im ničili kosti... A aby zaplnili bruchá ovocím, a už neostalo miesto na výživné potraviny bez obsahu kyselín (fytová, citrónová, atď), alebo s ich maličkým obsahom...
Mám otázku.... čítal som to desatoro MUDr. Lukeše..... Jeden odšťavený citrón denne predstavuje problém ? V horúcej vode ako prvé pitie ráno (6dcl teplo-horúcej vody, šťava z jedného citróna, dve štipky himalájskej soli, trochu vitamínu C v prášku)...
Asi by bolo fajn založiť topic s názvom "POTRAVINOVÉ KYSELINY"... Ak máš viac vedomostí o kyselinách v jedle (REÁLNE kyseliny, čiže prakticky kyseliny "ako také" v ovocí, a kyseliny (asi len fytová) v obilninách/strukovinách, čiastočne v orechoch...
Ja o tom teda veľa neviem, v žiadnej z kníh ktoré mám, sa o tom nepíše... o škodlivosti kyselín z ovocia, mám na mysli. Tam sa vždy píše (ak sa píše), že kyslosť v ovocí neutralizujú minerály v ňom... Akurát, nejak sa mi to nezdá... pretože keby tam bolo toľko minerálov, bolo by to cítiť aj na chuti - už automaticky by ovocie nebolo kyslé, ani kyslasté...
Sám sa pýtam, načo je dobré jesť ovocie, keď samo o sebe leptá sklovinu.... Mäso, vajcia, surové mlieko, maslo, masť, ryby, zelenina.......tie zubnú sklovinu neleptajú.......... Aby neleptalo sklovinu, treba ho odšťaviť, a jednoducho piť tú šťavu... hoci jeden glg za minútu (aby sa rýchlo nezdvihol cukor)... ale zas, potom nebude mať potravu (vláknina) črevný mikrobiom...
Ovocie je veľmi kontroverzné... Jednak ho vo veľkom odporúča WHO (ktoré určite nemá o zdravie ľudí záujem), každý druhý článok o výžive vo svete vyzdvihuje nejaké ovocie, a pritom to s ovocím také ružové teda nie je...
Prídem mi to tak, že ovocie je LIEČIVO NA CHVÍĽU.... Nejaký ovocný detox, ktorý do určitej miery vytiahne vápnik z organizmu, ale na druhej strane telo prečistí (napr. citrusové šťavy)... Ale nie, aby sa jedlo PRAVIDELNE, každý deň, alebo každý druhý deň...
Videl som raz dokument o dvoch bratov žijúcich v Kanade, ktorí za život (až na pár výnimiek, doslova pár) nedali do úst ovocie a zeleninu... Jedli len mäso, hlavne ryby, iné živočíšne potraviny, ovsenú kašu... proste žiadnu zeleninu a ovocie... Jeden mal tesne pred 90tkou, druhý po 90tke...pýtali sa ich na vek, preto si to pamätám (hoci už nie presný vek)... Takže ovocie a zelenina asi vôbec nie sú nutné.... Myslím, že oveľa nutnejšie (z rastlinných potravín) sú fermentované obilniny (napr. ovos) ako zdroj sacharidov, vlákniny (vitamínov, minerálov), a potom rôzne BYLINY rastúce v našom okolí... Ako DOPLNOK...
Hmm...
Budem rád, ak niečo k tomu napíšeš... Nejaký tvoj postreh...
Zelenina v povodnom stave (utrpenie):
https://www.youtube.com/watch?v=ujX-StFvFdYOvocie v povodnom stave (raj):
https://www.youtube.com/watch?v=95AfylzsE4sZa asi 20 sekund ziskal z ovocia viac kalorickej hodnoty, i nutricnej hodnoty, nez z jedenia zeleniny za 6 minut. Plus cas stravenia je tiez polovicny - telo strati menej energie.
Zelenina je len doplnok, ovocie je zaklad.
Nehovoriac o tom, ze ked pokuses zle zeleninu, je to katastrofa, nic neziskas. Ked pokuses zle ovocie, stale ziskas dostatocne vela, oproti zelenine. Aj pri letmom pozuvani, vytlacis vacsinu stavy z ovocia, a ta obsahuje velku cast cennych zivin.
Dalsia vyhoda duchovna: ovocie je prakticky jedina potravina, kde pri jej konzumacii neublizujes ziadnemu zivemu tvoru.
Ovocie vitazi na plnej ciare.
A zuby narusaju len niektore druhy ovocia, ako citron, grapefruit, kysle jablka. Na to si treba dat pozor, to ano. A na nezrele ovocie. Banany napr. zubnu sklovinu nenarusaju.
Porovnaval som len povodny stav, tak ako to dala priroda. Aj ked, brokolica asi v prirode sama od seba nerastie. Ale to ani mrkva, ktoru kupujeme, prakticky nic, vsetko je tazko preslachtene. Ovocie ma aj svoje povodne odrody, ktore su prave najzdravsie a najodolnejsie. Su to vsetko vyse 10 metrov vysoke stromy, ktore sa dozivaju aj 100 rokov. Plodia az tak po 10 rokoch od vysadenia. Pre ekonomicky priemysel niesu velmi vhodne, aj sa zle oberaju (nedaju sa strojovo). Preto ich nahradili zakrskami. To ale nieje dobre. Mali by sme jest povodne odrody, ktore ani netreba chemicky osetrovat. Take ovocie treba porovnavat, nie to "zdegenerovane". Povodne druhy zeleniny, su ale vacsinou este horsie konzumovatelne, nez to co sa bezne kupuje. Pozri si napriklad z coho bola vyslachtena mrkva. A to skus jest surove. Dobru chut, ak to chces mat ako zaklad stravy.
Dalsia vec, to co ma supku. Nepotrebujes ani minat vodu, da sa to osupat a zjest. Popripade ceresne zo stromu atd... zelenina... musis cistit, ked ju jes surovu, hrozia ti parazity, alebo nakaza.
Neni o com, ovocie vychadza ako najlepsia potrava.