Jirka1 píše:
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Už dlouhou dobu mám zdravotní problémy hlavně psychické (beru léky), ale taky problémy se žaludkem a játry. Neustálá únava a bolest žaludku je hrozně vyčerpávající. Zkusil jsem šanku. Mám sice problém vypít slanou vodu, ale nakonec to do sebe dostanu. Pokaždé mám problém nahodit sifon. Přitom se snažím jíst hodně vlákniny. Začnu víc močit a když už to chci vzdát, tak se to trochu podaří (třeba po půl hodině po vypití). Minule jsem po prvním litru slané vody začal pít neslanou. A asi to nebylo úplně v pořádku. Začal jsem víc močit. Problém mám také v tom, že nejsem schopen přesně určit, od které doby mám počítat těch 30 až 60 minut, abych se mohl najíst. Protože mám pocit, že voda prochází tělem pomalu. Pořád si připadnu hrozně plný vody, i když voda prochází ven.
Další věc, které moc nerozumím, kde vzít ty zeleninové šťávy? Zatím jsem se nedíval, jestli se někde prodávají. Navíc si říkám, kde sehnat kvalitní zeleninu. Dneska už pomalu člověk nemůže věřit žádnému obchodníkovi. Každý tvrdí, že ta jeho je nejzdravější.
Poslední věc k vodě. Docela rád bych pil čistou vodu, jen mám obavy s té demineralizované. Nerad bych něco zanedbal. Pravda je, že všichni o tom píšou, ale asi je problém uvnitř mě tomu uvěřit, že nic nehrozí. Už teď moje kvalita života je hodně mizerná. Nemám vůbec žádnou energii, pořád bych spal, ale spát nemůžu. Na to, že mám život před sebou je to hrozné. Snažím se držet pátky o hladu, ale padne na mě vždycky strašná únava a mám pocit, že bych 2 nebo 3 dny o hladu nevydržel. Už jsem toho vyzkoušel hodně a pravděpodobně hladovky, šanka a pití vody je poslední, v co doufám, že mi může pomoci. A pak už jenom zázrak.
Moc děkuji za odpověď.
Základní pročištění bych v takovém případě provedl hydrocolonem ve špitále, případně nasaďte delší sérii klystýrů. Střevo je patrně hodně zanesené a je potřeba razantní postup, nebo denní proplachování, než se úsady odplaví. Z toho ostatního plyne, že jste překyselený a srovnat to jinak než chemicky bude na dlouhou dobu. Kupte si pružky Albu phan a měřte si pravidelně pH moče. Dostaňte se na 7-7,5 pH a tam se to snažte udržet. K tomu účelu si kupte odkyselovací prostředek Alkala-N, který se sežene v lékárně a užívejte podle potřeby. Kupované šťávy jsou k ničemu, musí být čerstvé a vypité do 15 minut od vyrobení. Ve šťávě nic závadného nezůstává, vše se vyhodí v té vláknině na níž jsou rezidua navázána. Čistá voda je nutností a musíte si ji trochu remineralizovat, což jsem zde již mnohokrát psal.