Abstinující Bojovník píše:
Prosím Pane Jardo, ještě bych teď s odstupem času měl jeden dotaz.Koupil jsem si dnes takové citlivější lakmusové PH papírky se stupnicí <4.0,7.5> a je tam 12 odstínu barev s rozestupem vždy 0,3(jen z 7.0 je pak skok na 7.5).Výsledek mé RO vody je kolem 6,1 až 6,4 PH.Chci se zeptat, pokud tuto vodu budu chtít použít na dlouhodobější půst někdy v budoucnu, mohla by mému organismu třeba během 60tidní taková voda uškodit?Samozřejmě během normálních stravovacích období lze bezproblémů vodu míchat k zásadotvorným šťávám.(jinak vodivost mi byla naměřena po instalaci okolo 30ti uS)
Také je trochu možný problém, že má mamka si pochvaluje chuť osmotické vody, ale odmítá brát v potaz, že by si ji měla míchat s něčím zásadotvorným , jak kvůli nasycení hladové vody, tak zvýšení ph, nerad bych, abych měl po čase na svědomí nějaké podlomení jejího zdraví.(nevidím, že by měla nějaký velký přísun ovoce a zeleniny)
Vy máte PH RO vody jaké?Pochopil jsem, že žádný postfiltr na úpravu PH v jednotce nemáte.A že ani elektrolýzou asi u tak měkké vody už nelze moc dosáhnout zvýšení ph že?
A ještě jeden dotaz.U destilky mi vždycky vadila pachut nějakých organických těkavých látek(mají nižší bod varu, než voda, tím bych si nejspíš vysvětloval, že se při destilaci neoddělí), zkrátka jsem je začal po výhradním pití destilované vody při půstu , vždy cítit.U osmotické vody tuto pachuť necítím.Kdybych vydestiloval RO vodu , vznikne mi ve výsledku čistější produkt než jen samostatnou osmózou , či destilací?Co se týče ph a vodivosti?
Jinak ještě mě mate , že jsem někde četl, že právě zbytkové organické plyny v RO vodě ovlivňují výsledné PH vody, že se vyloučí zásadotvorné minerály a zůstanou kyselinotvorné plyny.Já myslel, že přes membránu neprojdou, ale v jednom zdroji bylo uvedeno, že když se při osmóze ty těkavé látky nějak více uvolní, tak projdou i otvory v membráně.Nevím, v chuti té RO vody to není znát, ale čisté H2O by mělo mít PH 7 ne?Takže nějaký obsah v té RO vodě asi musí mít kyselé PH...
No nevím, podle mě odstraněním mineralizace prakticky vždy docílíte lehce kyselé vody, alespoň u mě to tak funguje, ale možná záleží do určité míry na složení vstupní vody. Pokud jde o to zda nějak ladit výsledné pH to je celkem na vás, ale myslím že to je zbytečné pokud člověk dobře jí, nebo pije nějaké šťávy a zbytečně se nevyčerpává. Předpokládám že destilací již se mnoho nezmění jde o hodně podobný princip a ve výsledku je voda skoro stejná, ale můžete vyzkoušet. Mnoho lidí na půsty tuto vodu používá k naprosté spokojenosti, tedy asi ani v tom problém není.