Ondrejk píše:
Jestli dělá synlab i štítnou žlázu, tak si tam můžu zajít. Poradíte teda prosím co k té štítné nechat otestovat? Děkuji
Jestli vám už ji dělali a nic vám tam nenašli, tak by mělo stačit jen TSH, FT4, FT3, rFT3.
TSH a FT4 je docela levné, FT3 a rT3 bude stát víc. Až budete mít výsledek, tak se mrkněte třeba sem:
http://www.tiredthyroid.com/optimal-labs.htmlNa obrázku to červené ukazuje kde by to ideálně mělo být vůči tomu, jak mají lékaři stanovenu normu.
Jen tak z hlavy (mohu se mýlit) TSH, které na obrázku není, by mělo být někde poblíž jedné, tedy mezi 0,5 a 1,5, ale ruku do ohně za to teď nedám.
Pokud máte pocit, že vám kyselina nepomáhala a dodával jste ji správně ve správném množství, tak to odhaduji na problém s játry a žlučníkem.
100 mg B1 není zrovna málo, ale kde má vaše tělo když tak vzít ostatní B-čka, když vám to moc netráví ?
Ono by možná bylo dobré brát párkrát týdně b-komplex - z těch běžných jsem si kupoval RosenPharma B-komplex, máte-li peníze, tak lepší jsou takové, které obsahují bioaktivní formy B-vitamínů.
Já to dělám tak, že abych nemusel moc přemýšlet, tak si párkrát týdně nasypu při snídani do bílého jogurtu jednu odměrku tohoto prášku:
http://www.lifeextension.com/Vitamins-S ... Mix-PowderJedna odměrka je jedna třetina jejich doporučení, ale mi to přijde tak akorát, ničím se nepředávkuji a navíc třetinová spotřeba kompenzuje vysokou cenu prášku.
Ondrejk píše:
S pancreolanem jsem taky nezaznamenal změnu k lepšímu.
Wobenzym jste zkoušel ? Začít od 3 tablet 3x denně a nenastoupí-li do tří dnů průjem, tak postupně tak stoupat k 8 tabletám 3x denně ? není to levné, ale mi to docela dobře čistí trubky a nejen je.
30 minut před jídlem, nebo minimálně 2 hodiny po jídle, aby se tablety rychle dostaly do střev a nerozložily se v žaludku, ale až ve střevech.
Musí se to hodně zapít vodou. Průjem znamená, že vám jde z těla bordel: nebrat víc, než cca 3 týdny v kuse - přečtěte si příbalový leták, toto píšu z hlavy.
Cílem není průjem, spíš řidší stolice a častejší vylučování - nemá vás to zničit a vysílit, má vás to čistit. Není to tak úplně podpora trávení, ale snaha rozhýbat trávení.