Alopat píše:
Tady jsem se ještě dočetl, že pokud by někdo kromě potlačení DHT (jehož zvýšenou tvorbu autor přikládá stárnutí a hormonální nerovnováze) potřeboval ještě zvýšit kortizol a DHEA, tak je místo progesteronu vhodnější jejich prekurzor pregnenolon:
https://www.hairlosstalk.com/interact/threads/pregnenolone-cream-as-an-anti-dht-progesterone-easters.36837/Takze zvysena tvorba DHT je starnutie a hormonalna nerovnovaha....ALE TO MI NESEDI.... Poznam asi 60 rocneho bezdomovca, ktory je na ulici minimalne 10 rokov, a neplesatie... Je spinavy, pije, nula vitaminov a mineralov v strave, minimum bielkovin a tukov (lebo su drahe)... Co sa u neho stara o hormonalnu rovnovahu a spomalene starnutie ?
. ...
Alebo narkomani...VÄCSINA Z NICH MAJU VLASY, NEPLESATEJU... Ale polka zubov nikde...oci mdle...koza otrasna....ale vlasy NA SVOJOM MIESTE...
Asi pred tyzdnom som videl roztraseneho dedka (65+) o palicke... Sotva rozpraval, daco sa slabym hlasom pytal nejakej pani... Na alkoholika vobec nevyzeral (nemal cervene oci ani cerveny ksicht), als vsk bolo zretelne vidiet na pokozke, tele, ociach... Avsak ZIADNA PLESKA, dokonca vlasy mal len "liznute" sedivenim...akoby len kazdy desiaty vlas mal sivy, ostatne hnede, az to k jeho trasucemu sa telu a "zombie" mluve nesedelo.... To nebude sedivacik...ani ina farba na vlasy...to by nemal kazdyd esiaty vlas sivy....
A ja sa pytam.... AKO JE TO MOZNE ???? Ja vyzeram v tvari oholeny na 22 (mam 31). Robi sa mi vsak pleska, takze kvoli tomu vyzeram na viac (ale nie ma viac nez mam)... Ludia si mozno myslia - "pozri, 23 rocny zdravo vyzerajuci co sa mu viditelne robi pleska...a s tak peknym telom (ked je to vidno - leto)... Preco moj tucny 60r muz ma vlasy huste ako kon hrivu, a ten mlady nie ???"
SOM PRESVEDCENY, ze este vieme malo o spojitosti vlasov (na muzskej hlave, podotykam) a zdravotneho stavu. Lebo podla tych TEORII by som mal mat hormonalnu nerovnovahu (na mojom tele ju nikde nevidno, penis mam nadpriemer, telo atleticke), alebo rychlo starnut (preco potom vyzeram na 22-23 ? Proste sviezo...)...
S takymi informaciami sa neuspokojim...