Jarda píše:
Předpokládám že odnaučit se dá všechno i když jak u koho, to máte jako s chlastáním, nebo kouřením, někdo to bez problémů dá a jiný ani po léčbě není schopen odolat. Podobné to je třeba u bulimie, kde zvracení zase odstraní jiný stav v hlavě. Vždy si člověk musí vytvořit nadstavbu, kterou cíleně spouští v momentě kdy problém naskočí.
No pít i kouřit jsem přestal už dávno a vůbec mi to nechybí. Ale mám trochu jiný problém. Myslíte, že je možné se nějak zablokovat. Že se člověk cítí mimo jak v tranzu, třeští ho hlava a nic na něj nečinkuje tak jak by mělo. Třeba bylinky, nebo i zdravé potraviny, či léky.
No a když se člověk cítí zase jednou dobře, tak se stresuje kdy se ten mimózní stav vrátí... a pak se časem i stane.
Je možné si pouhou myšlenkou navodit takový stav, kdy na vás léky neučinkují jak mají a jen prohlubují bolest hlavy a ten stav? A pak jak když vám přepne, cítíte se normálně a můžete stejnými léky ten stav ovlivňovat a zlepšovat.
Nebo takhle. Myslíte si, že je léčba učinná stejně i když se člověk léčí nevědomě? Nebo je nejdůležitější se naladit myšlenkou na nějaké to vyléčení a léky nás do toho cíle jen rychleji dopraví. A když se cítíte mimo, máte v hlavě bordel, tak léky ten stav jen prohlubují. Neměly by léky tento stav měnit bez ohledu na tom co se člověku v choré mysli odehrává?