Jarda píše:
Proč hned zmatená, vlasovka vám ukazuje v oblasti poměrů hlavních prvků největší deficit na hořčíku a dále na vápníku, přičemž sodík proti draslíku je skoro v ideálu. Vysoké hladiny prvků klesají doplněním deficitních oponentních párových prvků, tedy nyní bych valil hořčík až se trochu porovná dal bych i nějaký vápník a ze stopových prvků určitě bór který zlepšuje navázání hořčíku, dále nějaký křemík a možná si v laborce nechat změřit B12 to je ten kobalt. Ostatní se většinou poměrně slušně porovná samo při srovnání základní čtyřky. Poměr železa z mědí ukazuje na záněty a potvrzuje tedy ten váš stav.
Moc děkuji za rychlou odpověď. Já odpovídám až teď, protože jsem se přes telefon nebyla schopná přihlásit.
Beru selen a zinek v tabletkách. Přes kůži dodávám jód a bór a ještě mažu progesteronový krém (třetí měsíc).
Ještě beru 1 tbl L-Carnitin z DM (Mg 150 mg, B12 2,5 mikrogramu, B6 1,4 mg)
https://www.dm.cz/das-gesunde-plus-kaps ... 27092.htmlCo si o tom myslíte?
Hořčík jsem doteď pila občas, teď ho budu dodávat v nějaké formě každý den. Jak zjistím, že už se trochu porovnal a že je čas přidávat vápník?
Křemík koupím (máte nějaký osvědčený přípravek?) B12 si nechám změřit.
Jak jste vykoukal z poměru železa ku mědi, který je -7%, což je skoro ideál, že mám záněty? Máte samozřejmě pravdu - momentálně mám např. zánět achilovky, ale obecně na záněty docela trpím ... Mám teda ještě brát nějaké železo?